Pri preiskovalnemu sodniku

FOTO: Korupcije osumljeni kriminalist je skrival svoj obraz

G.G./STA
6. 2. 2019, 14.17
Posodobljeno: 6. 2. 2019, 16.11
Deli članek:

Suspendiranega ljubljanskega kriminalista so danes privedli k preiskovalnemu sodniku.

Bobo
Osumljeni kriminalist je čez obraz poveznil kapuco.

Kriminalist, ki je bil zaposlen na ljubljanski policijski upravi, je osumljen korupcijskega kaznivega dejanja, po informacijah Dnevnika pa pri njem našli tudi psihoaktivne tablete. Preiskavo je prevzel posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva (SDT), ki je nato prevzel preiskavo.

V postopkih omenjenega oddelka je policija dejavno sodelovala ter v ponedeljek prijela več oseb, med katerimi je bil tudi osumljeni kriminalist. Po besedah vodje sektorja kriminalistične policije na PU Ljubljana Damjana Petriča gre za kriminalista "z večletnimi izkušnjami, ki je delal z viri in informatorji." Kakšna točno je bila njegova vloga in za katera kazniva dejanja je osumljen, pa bo znano v sredo, ko ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, je dodal.

Bobo
Privedli so ga na okrožno sodišče v Ljubljani.

Zaradi hujše kršitve pogodbe o delovnem razmerju so osumljenega kriminalista takoj suspendirali in zoper njega uvedli delovnopravni postopek. Stekli so tudi postopki za premestitev vodij enot na ljubljanski PU in Generalni policijski upravi, ki se ukvarjata s področjem pridobivanja in vrednotenja informacij.

Preiskovalni sodnik je zoper osumljenca odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti.