Lažen profil

"Franca Bogoviča" s kreditno dejavnostjo ukinili

T.L.
6. 2. 2019, 12.38
Posodobljeno: 6. 2. 2019, 12.52
Deli članek:

Bogoviču so neznanci "pripisali" sumljivo finančno dejavnost. Z lažnim profilom, ki je bil ukinjen, Bogovič in njegova ekipa niso upravljali in z njim niso povezani, je sporočil evropski poslanec.

arhiv Franca Bogoviča
Franc Bogovič

Znano je, da Franc Bogovič kot tudi drugi evropski poslanci v Bruslju dobro zaslužijo, med drugim so o plačah in dodatkih (na primer dodatnih 300 evrov za posamezno sejo, Bogovič pa je z 98 odstotki prisoten na skoraj vseh sejah) razpravljali tudi v oddaji Argument na Planet TV prejšnji teden. Kljub visoki plači pa najverjetneje Bogovič v Bruslju vseeno zasluži dovolj, da ne potrebuje "popoldanske dejavnosti", s katero bi Slovenkam in Slovencem kar vsevprek ponujal ugodne kredite ... 

In prav takšne ponudbe so se v zadnjih dneh razširili po družbenem omrežju Facebook: oseba pod lažnim profilom Franca Bogoviča - profil je bil zdaj ukinjen - je slovenskim uporabnikom družbenega omrežja pošiljala sporočila z namenom ponujanja sumljivih finančnih storitev.

http://bogovic.eu
Primer lažnega sporočila.

Kot je Bogovič obvestil javnost, je šlo v tem primeru za jasno krajo identitete in za poskus t. i. socialnega inženiringa, kjer so neznanci prek sporočil, ki so navidezno prihajali od javno znane in zaupanja vredne osebe, želeli prevarati nič hudega sluteče uporabnike omrežja Facebook.

"Zahvaljujoč previdnim in razsodnim uporabnikom, ki so nas opozorili na dogajanje, smo lahko hitro ukrepali in preprečili hujše posledice. Uradne prijave zlorabe identitete smo podali na Facebook, slovensko policijo in nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT. Predvsem v luči nedavne odmevne afere, kjer je neznanec prek lažnega profila znanega slovenskega novinarja ogoljufal žrtev za 100.000 evrov, evropski poslanec Franc Bogovič poziva vse uporabnike spleta, da so v svojih dejanjih na medmrežju previdnih in naj ne nasedajo podobnim mamljivim ponudbam. Če naletijo na podoben primer, naj o tem obvestijo pristojne organe," je na svoji spletni strani zapisal Franc Bogovič.