Zjutraj

FOTO: Voznik minibusa z devetimi otroki zapeljal 30 metrov v globel

T.L.
6. 2. 2019, 12.13
Posodobljeno: 6. 2. 2019, 15.45
Deli članek:

V prometni nesreči se je lažje poškodovalo šest oseb, vključno s tremi otroki in 18-letno punco.

PGD Idrija
Minibus so na poti po pobočju ustavila drevesa.

Danes zjutraj je ob 6.42 uri policija sprejela obvestilo o prometni nesreči zaradi nepravilne smeri vožnje na cesti Cerkno – Dolenji Novaki, kjer je z vozišča zapeljal minibus, s katerim se je poleg voznika peljalo še devet potnikov (otrok, med katerimi je bil eden polnoleten).

Po prvih zbranih podatkih je 54-letni voznik minibusa vozil iz smeri smučišča Cerkno proti Dolenjim Novakom. Na ravnem delu vozišča je z vozilom nenadoma zapeljal levo - policija ob tem dodaja, da cesta ni bila spolzka oziroma poledenela ali zasnežena - in zatem približno 30 metrov v globel, kjer je vozilo obstalo na kolesih in zagozdeno med drevesi. 

V nesreči se je skupno poškodovalo šest oseb (vsi so bili predvidoma lažje telesno poškodovani), in sicer 54-letni voznik minibus, 66-letni potnik, 18-letno dekle in trije otroci. Poškodovano 18-letnico so s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski UKC, kamor so z reševalnimi vozili pozneje prepeljali še tri poškodovance. Zdravniško pomoč je v ljubljanskem kliničnem centru sam poiskal tudi voznik minibusa, medtem ko je bila še ena mlajša potnika prepeljana na pregled v jeseniško bolnišnico.

Glede omenjenega primera so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe, prometni policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev okoliščin prometne nesreče 54-letnega voznika kazensko ovadili.