Olimpija in Maribor

Vroče na derbiju, Mandarić tarča navijačev

T.L.
27. 10. 2018, 19.16
Posodobljeno: 27. 10. 2018, 19.36
Deli članek:

Ljubljančani so premagali Mariborčane v štajerski prestolnici, iz Olimpije pa so opozorili na nešporten incident.

NK OLIMPIJA
Milan Mandarić

Nogometaši Maribora so klonili proti Ljubljančanom. In to na domačih tleh. Mariborčani so namreč izgubili proti Olimpiji z izidom 1:2. Kot poroča STA, je za Maribor je zadel Dino Hotić v 40. minuti, za Olimpijo pa Andres Vombergar v 52. in Tomislav Tomić v 63. minuti.

Medtem ko se Ljubljančani veselijo zmage in so na twitterju v NK Olimpija zapisali, da je klub pokazal "pravi karakter", pa so ob polčasu v Olimpiji na twitterju opozorili na incident, v osrčju katerega se je znašel predsednik NK Olimpija Milan Mandarić

"Kljub prizadevanju obeh klubov k športnemu navijanju, ne moremo mimo dogodka, ki se je zgodil na VIP tribuni Ljudskega vrta. Predsednik NK Olimpija Ljubljana Milan Mandarić je bil s strani domačih navijačev, ki sedijo pod omenjejo tribuno, napaden in večkrat zalit s pivom," so zapisali v Olimpiji.

V Ljudskem vrtu so znova gorele bakle, brez provociranj med navijaškima skupinama ni šlo. 

V NK Maribor pa so na facebooku za derbi zapisali, da je bil škandalozen. Domači so namreč zahtevali enajstmetrovko po dvoboju Zahovića in Suljića, med ugovarjanjem pa je strelec zadetka za Maribor Hotić dobil rdeči karton. 

Sicer pa se je z današnjo zmago Olimpija Mariboru približala le na dve točki zaostanka.

Po tekmi je STA objavil izjavi trenerjev obeh moštev.

Darko Milanič, trener Maribora: "V prvem polčasu smo igrali dobro, imeli vse pod nadzorom. Z lahkoto smo prehajali v napad, imeli še nekaj priložnosti, tako da smo zadovoljni šli v drugi polčas. Bili smo optimisti, a se na koncu ni izšlo."

Zoran Barišić, trener Olimpije: "Tekma je bila na visoki ravni. V prvem polčasu smo malce izgubili ravnotežje, posebej po poškodbi Roka Kronavetra. Maribor je bil boljši. Med polčasoma smo spremenili način igre, kar se te tiče, sem videl tisto, kar hočem videti. Bili smo bolj dinamični v drugem polčasu. Imeli smo tudi nekaj sreče, a smo si jo tudi zaslužili. Čestitke ekipi za zmago na derbiju, ki je bil res na visoki ravni."