Smrtna past

FOTO: Na tem mestu kosi smrt, vozniki pa še kar pritiskajo na plin

S.R.
16. 10. 2018, 16.06
Posodobljeno: 16. 10. 2018, 17.46
Deli članek:

Policisti na kritičnem odseku med Ptujem in Slovensko Bistrico še vedno beležijo izjemno velike prekoračitve hitrosti vožnje, čeprav velja za pravo smrtno past.

PU Maribor
Se mu je mudilo iz službe?

Glavna cesta Ptuj - Slovenska Bistrica predstavlja kritični odsek z največ mrtvimi udeleženci v prometnih nesrečah. Kot sporočajo iz PU Maribor, to še zlasti velja v letošnjem letu, ko je v treh prometnih nesrečah življenje izgubilo kar pet oseb.

Eden od vzrokov tako velikega števila prometnih nesreč je tudi neprilagojena hitrost vožnje. Da bi zagotovili varnost, policisti na tem odseku vsak dan izvajajo nadzor cestnega prometa, pri čemer uporabljajo vse od mobilnega radarja Provida do ročnih laserskih merilnikov hitrosti in »dopplerskega« radarja.

PU Maribor
Ta voznik je na plin pritiskal ob 7.42 uri zjutraj.

Kot kaže, so vsi njihovi napori zaman, saj divjaki na cesti kljub nadzoru in opozorilom o nevarnosti tega odseka še naprej z vso silo pritiskajo na plin. Najbolj zaskrbljujoče je po navedbah policije dogajanje v križišču glavne ceste in regionalne ceste za Kungoto pri Ptuju, kjer je omejitev hitrosti 50 kilometrov na uro. Poleg tega so na kritičnem odseku glavne ceste med Ptujem in Slovensko Bistrico zaznali tudi hitrosti, ki so za več kot 50 kilometrov na uro presegale največjo dovoljeno hitrost na cesti izven naselja. Takih so od avgusta letos do danes našteli že šest.

Ta odsek ceste pa ne privabi samo divjakov, saj so policisti ujeli tudi veliko voznikov, ki so imeli pod kapo več alkohola, kot to dovoljuje zakon. Ne čudi torej odločitev policistov, da bodo na tej glavni cesti še naprej dnevno izvajali nadzor prometa in zoper kršitelje strogo ukrepali. Obljubljajo ničelno toleranco.