Dobrodelni koncert

Oče malčka s hudo boleznijo: Zgodilo se je nekaj tako magičnega, da težko opišem z besedami

R.T.
13. 9. 2018, 10.18
Posodobljeno: 13. 9. 2018, 10.21
Deli članek:

Skoraj dve leti star Viljem Julija trpi za redko dedno boleznijo gangliozidozo, za katero ni zdravila. Včeraj je v ljubljanskih Križankah potekal dobrodelni koncert.

SoulGreg Artist / Facebook
Na dobrodelnem koncertu so nastopili znani glasbeniki.

Pisali smo, kako sta starša Viljema Julijana doživljala težke trenutke. Malčkov oče, glasbenik Gregor Bezenšek, je povedal, da je njun sinček pravi borec in da po najboljših močeh kljubuje tej zahrbtni bolezni.

Gregor in njegova žena sta medtem ustanovila dobrodelni sklad za pomoč otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam, ki sta ga poimenovala Sklad Viljem Julijan. Njuni prijatelji pa so se odločili, da nagradijo njun trud. Organizirali so dobrodelni koncert. In včerajšnji koncert v ljubljanskih Križankah je uspel.

»Včeraj se je v ljubljanskih Križankah zgodilo nekaj tako magičnega, da težko opišem z besedami. V nabito polnem ambientu smo Slovenci, kljub majhnosti države dokazali in pokazali kako zelo velik narod smo, kako zelo velika so naša srca, kako znamo prisluhniti najšibkejšim, nemočnim, krhkim bitjem, eden drugemo ter kako se znamo med sabo povezati. Viljem Julijan je bil na koncetu prisoten in nas poslušal. Ves čas se je rahklo odzival, bil pomirjen in nadvse spokojen,« je na facebooku zapisal Gregor Bezenšek ter se zahvalil glasbenikom, ki so nastopili.