heroin, kokain, amfetamin

Na Gorenjskem razbili kriminalno združbo: da se nekaj kuha, so prišepnili Avstrijci

S.R.
13. 9. 2018, 09.54
Posodobljeno: 13. 9. 2018, 10.00
Deli članek:

Kriminalni združbi, ki je delovala na območju Gorenjske, so s pomočjo avstrijskih kolegov na prste stopili slovenski kriminalisti.

Radio Krka
Fotografija je simbolična.

Slovenski kriminalisti so v tesnem sodelovanju z avstrijsko kriminalistično službo iz Beljaka razbili kriminalno združbo, ki se je na območju Gorenjske ukvarjala s preprodajo prepovedanih drog. Deseterico sumijo, da je v letošnjem letu izvršila najmanj 27 kaznivih dejanj. Prejšnji teden so v zvezi s to preiskavo pridržali sedem slovenskih državljanov, od katerih so trije pristali v priporu. Policija enega osumljenca, sicer državljana Makedonije, še vedno išče.

Na kriminalno združbo so jih sicer opozorile avstrijske kriminalistične službe, ki so razpolagale z informacijami o sumih mednarodne preprodaje prepovedane droge, ki so jo iz Slovenije vodili štirje osumljenci. Dva od četverice sta drogo dobavljala, druga dva pa sta jo na območju Gorenjske preprodajala. Svojo mrežo sta razpredla še na šest drugih oseb, ki so drogo prodajali na javnih krajih in v javnih lokalih, pri čemer je četverica vodij omogočala tudi nakup večje količine droge. Kupci so bile odrasle osebe, sporoča Bojan Kos, tiskovni predstavnik PU Kranj.

Kriminalisti so prejšnji teden na devetih lokacijah na območju Gorenjske in Ljubljane izvedli tudi hišne preiskave, v katerih so zasegli približno 850 gramov kokaina, 850 gramov amfetamina, 175 gramov heroina ter konopljo, hašiš, hašiševo olje, pištolo, naboje, denar in opremo za pridelavo konoplje.

Osumljenci, nekateri tudi stari znanci policije, so stari med 30 in 60 let. S pečanjem z drogo so v žepe pospravili približno 55.000 evrov.