Kratka ohladitev

V alpskih kotlinah davi le nekaj nad lediščem, v sredo po nižinah spet vročina

G.G.
27. 8. 2018, 13.24
Posodobljeno: 27. 8. 2018, 13.34
Deli članek:

Vremenoslovci so naredili rezime deževnega in hladnega konca tedna.

Arso
Takšen je bil danes zjutraj pogled na Mali Triglav iz Kredarice.

Na lastni koži smo občutili ohladitev, ki je prinesla hladno, a sveže jutro. V zakotju alpskih dolin je bilo kar zimsko. V Ratečah sta bili zjutraj le 2 stopinji Celzija, v Zgornji Radovni in na Jezerskem pa 3. Drugje po državi so bile temperature večinoma od 8 do 13 stopinj.

Brila je tudi burja in premešala ter ohladila morje na okoli 20 stopinj Celzija. Toliko ima tudi Bohinjsko jezero, Blejsko pa je za dve stopinji toplejše.

V večjem delu države je od petka do nedelje padlo od 40 do 110 litrov dežja na kvadratni meter. Najbolj mokro je, kot ponavadi, bilo na zahodu države, kjer so izmerili okoli 150 litrov dežja na kvadratni meter. Prav nasprotno, na severovzhodu oblaki niso bili radodarni – padlo je pod 30 litrov dežja na kvadratni meter.

Pisali smo že, da je sneg pobelil tudi najvišje vrhove naših gora. Na Kredarici je bilo danes zjutraj še devet centimetrov snega. 

Ljubitelji jeseni, ni še prišel vaš čas. Vsak dan bo topleje. In čeprav bodo jutra hladna, bodo v sredo in četrtek po nižinah v notranjosti temperature spet blizu 30 stopinj.