Konec "luštnega"

Prihajajo hude nevihte z močnimi nalivi in sunki vetra, nevarno predvsem na Obali

S.R.
13. 8. 2018, 10.56
Posodobljeno: 13. 8. 2018, 19.20
Deli članek:

Daljše obdobje sončnega in soparnega vremena bodo danes ponoči prekinila neurja, ki bodo končno prinesla tudi osvežitev. A pozor, razmere znajo biti dramatične.

Profimedia
Arso opozarja na močnejše nalive in sunke vetra.

Danes je bilo pretežno jasno, zapihal pa je jugozahodni veter. Popoldne je bilo predvsem v zahodnih krajih več oblačnosti, zvečer pa naj bi nastajale krajevne nevihte. Najvišje dnevne temperature so bile od 27 do 32 stopinj Celzija, je sporočila Agencija RS za okolje (Arso), ki dodaja, da bodo ponoči krajevne nevihte zajele tudi osrednjo in južno Slovenijo. 

Arso opozarja, da bodo danes zvečer, ponoči in v torek dopoldne predvsem na Primorskem možne močne nevihte z nalivi in močnimi sunki vetra. Sunki zahodnega vetra bodo najbolj izraziti na Obali, močno pa lahko narastejo tudi hudourniški vodotoki.

Arso
Danes popoldne.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Še bodo možne krajevno močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra. Popoldne bo ponekod zapihal severni veter, pozno zvečer na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21, najvišje dnevne od 20 do 27 stopinj Celzija.

V sredo bo na Primorskem pretežno jasno, drugod pa delno jasno z zmerno oblačnostjo. Zjutraj bo predvsem v jugovzhodni Sloveniji še pretežno oblačno, medtem ko bo v četrtek pretežno jasno in spet topleje. Na Primorskem bo oba dneva pihala šibka burja.

Arso
Jutri bo še huje.

Arso
Napoved za jutri popoldne.