Mračna ukana

Naveličan soproge uprizoril lastno smrt

S.R.
13. 8. 2018, 10.15
Posodobljeno: 13. 8. 2018, 10.20
Deli članek:

»Dokler naju smrt ne loči,« je nekdaj izrekel, in nevesti nadel poročni prstan. Besede si je vzel k srcu.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

27-letni Danny Gonzales, rojen v Hondurasu, že več let prebiva v ZDA, medtem ko je njegova soproga živela na rodni grudi. Čeprav ju loči več tisoč kilometrov, so njene nenehne zahteve mladeniča privedle do tej točke, da se je odločil za precej drastičen ukrep.

Namesto da bi zaprosil za razvezo, je raje uprizoril lastno smrt. Soprogi, živeči na severu države, je po drugim imenom poslal dramatične fotografije, kako leži na smrtni postelji, njegove oči so zaprte, pokrit je z belo rjuho, iz nosnic pa mu štrli bela vata. Kot vzrok lastne smrti je navedel astmo in raka. Prej soproga, nato žalujoča vdova, je ugriznila v vabo, a so ga razkrinkali njegovi starši in prijatelji. Ti so postali sumničavi, ko se je novica o njegovi tragični smrti pojavila v lokalnih medijih. Zaviti v žalost so na eni od fotografij opazili, da se mu je kotiček ustnic razlezel v pritajen nasmešek. Hitro so ga izsledili ter ugotovili, da je povsem živ in zdrav. Krinka je padla, Gonzales pa ni mogel več tajiti.

Kaj ga je prignalo do te mračne ukane? Kot je pojasnil za ameriške medije, je vse skupaj preprosto postalo nevzdržno. Soproga naj bi ga klicala vsak teden ter ga prosila za več denarja in nove mobilne telefone. »Poslal sem ji jih že šest, a ona me je vedno znova klicala, da so ji telefon ukradli,« pravi. Razen prošenj, povezanih s finančnimi sredstvi, med njima sicer naj ne bi bilo nobene druge komunikacije. Kako se bo izvlekel iz tega groba, ki si ga je izkopal sam, bo pokazal čas.