V Mariboru tekla kri

Zaradi ljubosumja zabodel 20-letnika in napadel sostanovalca

S.R.
13. 8. 2018, 11.36
Posodobljeno: 13. 8. 2018, 11.46
Deli članek:

V trdi noči na soboti sta se na območju Maribora srdito sprla 25 in 20 let stara fanta, oba državljana Eritreje. Starejši je potegnil nož.

Bobo
Fotografija je simbolična.

V krvavi drami, ki se je pričela ob približno 2.30 uri v noči na soboto, je 25-letnik 20-letnika z nožem zabodel v bočni del prsnega koša. Oba sta državljana Eritreje. 20-letnika so z reševalnim vozilom odpeljali v mariborski klinični center, kjer je ostal na zdravljenju in ni v smrtni nevarnosti, sporočajo iz PU Maribor. Dosedanje ugotovitve kažejo, da je bil motiv za dejanje ljubosumje.

Osumljeni je po krvavem dejanju napadel še sostanovalca in sostanovalko, stara 43 oziroma 25 let, prav tako oba državljana Eritreje. Dvojica je pred napadalcem uspela pobegniti v stanovanje, oba pa sta ostala nepoškodovana. Osumljenca so pridržali, danes pa naj bi se zglasil pri preiskovalni sodnici. Trenutno poteka preiskava v smeri kaznivih dejanj poskusa uboja, za katerega je zagrožena kazen od 5 do 15 let zapora, ter grožnje, ki se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.