Kam je izginil?!

Erjavec je izgubil vse svoje sledilce

L. T. / Novice Svet24
10. 7. 2018, 19.31
Posodobljeno: 10. 7. 2018, 19.34
Deli članek:

Teflonski Karl je izginil. Politika, ki se v medijih praviloma pojavlja vsak dan, že skoraj ves mesec ni na spregled. Kaj počne Karl?

Primož Lavre
Teflonski Karl se je do pred kratkim glasil njegov vzdevek, saj se ga nobena politična afera ni držala dovolj dolgo. Nadimka se je vendarle otresel, na zadnjih volitvah so ga volivci kaznovali.

Kmalu po tem, ko se je Karlu Erjavcu zatresel stolček predsednika stranke Desus, se je stari maček slovenske politike umaknil iz javnosti.

O Erjavcu se je precej časa špekuliralo, da bo po predsedniku republike Borutu Pahorju postal nov kralj družbenega omrežja Instagram. Vendar je njegov račun po tem, ko je bilo Erjavčevo predsedstvu Desusu postavljeno pod vprašaj, nepojasnjeno izginil. Erjavec je pozneje šaljivo pojasnil, da je njegov račun napadel virus in da mu je tega žal, saj da je zato izgubil vse sledilce. »Morda so ošpice,« se je spraševal.

Kakšna je resnica, ne vemo. Vendar je možnost virusa na instagramu izključena. Bolj je verjetno, da so na Erjavca letele kritike zaradi slabega rezultata na volitvah, pri čemer se je izpostavljalo, da je kampanjo poskušal voditi kar prek družbenih omrežij, ki jih starejši volivci niti ne poznajo niti ne uporabljajo. Erjavec je svoj račun na instagramu posledično želel začasno deaktivirati, a ga je po nesreči povsem zbrisal.

Bobo
Erjavca ni na spregled. LMŠ miri, da z njim ni nič narobe, saj do zdaj ni zamudil niti enega sestanka v sklopu koalicijskih pogajanj.

Želi si avto in šoferja

Ali so Erjavca zadnje dni kaj videli, smo povprašali na stranki Lista Marjana Šarca (LMŠ) in izvedeli, da »Karl Erjavec ni nikamor izginil, saj se udeležuje vseh sestankov glede koalicijske pogodbe«.

V političnih krogih sicer krožijo govorice, da bi LMŠ v koaliciji rada videla stranko Desus, a brez njenega prvaka na katerem od ministrskih stolčkov. Erjavec si sicer, nič kaj skromno glede na volilni rezultat, želi kar eno od državotvornih ministrstev.

Med državotvorna ministrstva spadajo ministrstva za obrambo, za zunanje zadeve ter za notranje zadeve. Vsa prihajajo s 24-urnim policijskim varovanjem. Dnevno naj bi tako ministra spremljalo osem policistov in trije inšpektorji.

Pred leti je denimo Gregor Golobič komentiral, da je edini politični projekt, ki ga Erjavec zasleduje v koalicijskih pogajanjih, dobiti ministrsko mesto s šoferjem in avtomobilom. Pred dnevi pa smo še ugotovili, da se Erjavec v službo in iz nje pusti pripeljati, kar so nam potrdili na ministrstvu za zunanje zadeve.

Mar že pakira kovčke za tujino?

Vendar LMŠ ni potrdila informacij, da si Erjavca ne želijo v vladni ekipi, niti da naj bi stranki odmerili katero od skromnejših ministrstev. Prav tako niso naslovili podatka, da naj bi Erjavec v tem primeru lobiral, naj ga pošljejo v Organizacijo združenih narodov, s čimer bi si zagotovil lepo jesen življenja, potem ko je iztrošil svoj politični kapital in za stranko Desus dosegel daleč najslabši rezultat, odkar je prevzel njeno krmilo.