Zaslišal je otroški jok

FOTO: Petmesečni dojenček kot po čudežu preživel devet ur zakopan pod drevjem

R.T.
10. 7. 2018, 17.40
Posodobljeno: 10. 7. 2018, 17.45
Deli članek:

Komaj pet mesecev star deček je že na začetku svoje poti prestal grozljivo izkušnjo, ki bi ga lahko stala življenja.

Missoula County Sheriff’s Office
Deček jo je odnesel zgolj s površinskimi ranami, za nohti pa se mu je v devetih urah nabralo precej umazanije.

Prava filmska drama se je v noči na nedeljo dogajala v okrožju Missoula v ameriški zvezni državi Montana, kjer so skoraj vso noč iskali petmesečnega dečka, ki naj bi nekje na gozdnatem območju nebogljen ležal pod kupom drv in grušča. Film je imel na srečo hollywoodski konec. 

Missoula County Sheriff’s Office
Francis Crowley je pristal v priporu.

Lokalni šerifov urad je v soboto ob približno 20. uri prejel prijavo, da se v stanovanjski skupnosti Lolo Hot Springs v tamkajšnjem narodnem parku nek moški vede povsem čudaško in da grozi prebivalcem. Ko so ga šerifovi namestniki olisičili, jih je obvestil, da nekje v gozdu pod gruščem in kupom kurilnega lesa leži dojenček. Policisti so nemudoma organizirali iskalno akcijo, ki je kar šest ur prečesavala območje, dokler ni ob približno 2.30 uri zjutraj eden od njih zaslišal otroškega joka. Zunanja temperatura se je takrat spustila že na komaj 8 stopinj Celzija, premražen in premočen deček pa je pod kupom lesa in odpadnega materiala ležal obrnjen z glavo proti tlom. Kljub temu je utrpel zgolj manjše površinske poškodbe, iz bolnišnice pa so ga nato začasno predali državni ustanovi za varstvo otrok. Deček je po navedbah policistov v takšnih razmerah preživel celih devet ur, dejstvo, da je njegovo zdravstveno stanje stabilno, pa so že oklicali za pravcati »čudež.« 

Zdaj so na delu preiskovalci, ki ugotavljajo vse okoliščine dramatičnega dogajanja. Znano je le, da je moški, gre za 32-letnega Francisa Crowleyja iz Portlanda v zvezni državi Oregon, pristal v priporu.