Tragično

Na Tolminskem v nesreči umrl 27-letni Američan

S.R./STA
10. 7. 2018, 17.53
Posodobljeno: 10. 7. 2018, 17.56
Deli članek:

Na Tolminskem sta se danes v zgodnjem popoldnevu zgodili dve nesreči jadralnih padalcev s hudimi posledicami.

Gore-ljudje.net
Fotografija je arhivska.

Prva nesreča se je zgodila okrog 12.30 med krajema Poljubinj in Prapetno. Pri pristajanju na travniku je Poljaku zaprlo padalo, tako da je padel na tla s približno petih metrov višine. Pri tem se je hudo telesno poškodoval, reševalci so sumili na poškodbo hrbtenice, je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik

Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico, kasneje pa zaradi potrjene poškodbe hrbtenice v ljubljanski klinični center.

O drugi nesreči jadralnega padalca so bili na PU Nova Gorica obveščeni ob 14. uri. Na makadamski cesti Zatolmin-Vodil vrh, na sicer težko dostopnem terenu so našli 27-letnega ameriškega jadralnega padalca, ki ni kazal znakov življenja. Slednji je v skupini še s sedmimi prijatelji kot zadnji vzletel s Kobale. Med letom je iz doslej še neznanega razloga začel padati.

Prijatelji so ga začeli iskati, medtem pa je naključni najditelj obvestil policijo o najdbi pogrešanega jadralnega padalca. Božnik je povedal še, da več podatkov o obeh nesrečah še nimajo, saj policija nesreči še preiskuje. Prav tako so obeh nesrečah obvestili tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov pri ministrstvu za infrastrukturo.