Stalnica vročih poznomajskih dni

Vse je rdeče! Skoraj ni območja, kjer ne bi grozila toča

G.G.
29. 5. 2018, 14.41
Posodobljeno: 29. 5. 2018, 17.26
Deli članek:

Nekaj neviht je že namočilo zemljo zahodne in osrednje Slovenije. Velika verjetnost toče je razglašena za območja Gorenjske, Goriške, Primorske, osrednje Slovenije in Notranjske.

Meteo.si
Jakost padavin ob 16.20.

Vremensko občutljivi ljudje že tarnajo nad zadušljivo vročino, soparo, ki jim ponoči ne da spati in ki jim rahlja živce. Nevihta se trenutno nahaja nad Ljubljansko kotlino in širšo okolico, pri čemer lahko lokalno pade večja količina padavin v zelo kratkem času, zato so možne težave z meteornimi vodami. Zaradi dviga podtalnice in kanalizacijskih vod imajo veliko težav na območju Kamnika.

Če so včeraj najmočnejši nalivi pozdravili Kranj in njegovo okolico, so danes bolj razpršeni. »Čez Postojno je šla lihkar prava pošast,« je zapisal bralec pod najavo o možnih nevihtah na facebook strani spletnega portala Neurje.si. In če pogledamo radarsko sliko padavin, vidimo, da so se temni oblaki res zbrali nad Postojno, močnejši nalivi pa so okoli 14.30 segali od Postojne vse do južnega obrobja Ljubljane.

Nevihte so se od 13.00 do 14.30 pojavljaje tudi na severozahodu Slovenije, na območju Kamnika in ponekod na Štajerskem.

meteo.si
Rdeče obarvana so območja, kjer je bila okoli 14.30 največja verjetnost toče.

Na Agenciji za okolje pravijo, da bo tudi popoldne in proti večeru ozračje nestabilno. Možni so močnejši nalivi, tudi toča ni izključena.