EMA IN ANŽE

FOTO: Zbirali za dvojčka s cerebralno paralizo

Rok Nose / Dolenjski list
15. 4. 2018, 19.45
Posodobljeno: 15. 4. 2018, 20.07
Deli članek:

Na dvanajsturnem dobrodelnem kolesarjenju je bilo skoraj 180 udeležencev. Za štiriletna dvojčka s cerebralno paralizo so zbrali 2185 evrov.

Dolenjski list
Kolesarji so se ustavili tudi doma pri Emi in Anžetu.

Vsako leto

Do zdaj so sredstva dvakrat zbirali za otroke z različnimi rakavimi obolenji, po enkrat pa za družino v stiski in za invalidski kolesi. 

Ceste v Trebnjem in njegovi okolici so prejšnji vikend zasedli rekreativni kolesarji iz vse Slovenije, ki so pedala vrteli za dober namen. Na že osmem dobrodelnem kolesarjenju so zbirali denar za Emo in Anžeta, štiriletna dvojčka iz okolice Trebnjega, ki sta se rodila s cerebralno paralizo.

Rekreacija in sočutje

Dvanajsturno kolesarjenje po krožni trasi, ki jo je vsak prekolesaril po svojih zmožnostih, sta tudi letos pripravili Športno društvo Ad-venture in Kolesarsko društvo Gorenje Ponikve. Prijeten dogodek na čudoviti in neprometni trasi vsako leto privablja številne rekreativne kolesarje od blizu in daleč. »Gre za kolesarsko druženje z dobrim namenom. Namen je združevanje rekreacije in skrbi za sočloveka,« je dejal Aleksej Dolinšek iz Športnega društva Ad-venture. Izkupiček od zbranih prostovoljnih prispevkov vsako leto namenijo socialno ogroženim, gibalno oviranim ali kako drugače zdravstveno prizadetim občanom. Letos bodo vse prostovoljne prispevke namenili dvojčkoma Emi in Anžetu. »Po navadi vsako leto zberemo kar lepo vsoto denarja, okoli 2000 evrov, in mislim, da bo tudi letos tako, saj je zelo lepo vreme,« je bil prepričan Dolinšek, ki je po koncu prireditve sporočil, da so zbrali 2185 evrov.

R. N.
Sobotno dopoldne je bilo zelo primerno za kolesarjenje.

Našteli so 178 kolesarjev

»Le redki posamezniki vozijo vseh 12 ur, večina kolesarjev pa prevozi en ali dva kroga,« je dodal Dolinšek, ki je bil zadovoljen z letošnjo udeležbo, saj so skupaj čez ves dan našteli 178 kolesarjev. Največja skupina okrog 80 kolesarjev se je na 25 kilometrov dolgo krožno traso, ki jih je popeljala iz Trebnjega v Štefan, naprej na Občine in Železno, nato čez Dobrnič in Rdeči Kal do Dečje vasi ter čez Gorenje Ponikve nazaj v Trebnje, podala v soboto dopoldne ob 11. uri. Kot so dejali prireditelji, je trasa proge zelo razgibana in primerna za vsakogar. Prireditelji pravijo, da bodo dobrodelno kolesarjenje pripravili tudi prihodnje leto.

Dolenjski list
Nekateri so pedala vrteli kar na roke.