Besnela bo burja

Pazite se ostrih predmetov, strešnikov, poškodovanih delov dimnikov in streh!

S.R./STA
20. 3. 2018, 16.54
Posodobljeno: 20. 3. 2018, 17.14
Deli članek:

Ponoči in zjutraj bo sicer večinoma oblačno, nekaj jasnine bo predvsem na severu in zahodu države, a Arso opozarja, pihala bo močna burja, ki bo dosegla tudi 100 kilometrov na uro.

Reuters

Na prostem pazite na predmete, ki jih po zraku lahko nosi veter; pozorni bodite predvsem na ostre predmete, strešnike, poškodovane dele dimnikov in streh, je rek tviterja sporočila uprava za zaščito in reševanje.

Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, drugje se bo krepil severni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, na Primorskem okoli 3 stopinj Celzija, sporoča Agencija RS za okolje, ki je hkrati izdala opozorilo, da bodo najmočnejši sunki burje na izpostavljenih mestih od torka zvečer do četrtka zjutraj presegli 100 kilometrov na uro.

V sredo čez dan se bodo sicer oblaki trgali. Bolj oblačno bo ostalo na jugu države, kjer lahko občasno še naletava sneg. Še bo vetrovno. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 8 stopinj. V četrtek bo povečini sončno, veter bo nekoliko oslabel. Še bo hladno. V petek bo pretežno oblačno in suho, postopoma bo topleje. 

Arso
Opozorilo za sredo.

Pri sosedih

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo v krajih severno in zahodno od nas pretežno jasno, drugje pa bo prevladovalo oblačno vreme. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna do močna burja, ki se bo proti jutru še okrepila. 

V sredo bo zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj in dopoldne bodo v krajih južno od nas rahle padavine. Ob severnem Jadranu bo še pihala burja.