Usmeritve

Ministrstvo se je odzvalo na napovedano stavko: izpadlo bo treba nadomestiti

J.P.
13. 3. 2018, 14.54
Posodobljeno: 13. 3. 2018, 14.56
Deli članek:

Vodstva vrtcev in šol je pozvalo, naj upoštevajo usmeritve za ravnanje v času stavke, ki jih je pripravilo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Profimedia

Pozvalo jih je tudi, da v času stavke poskrbijo za varstvo in oskrbo otrok in učencev, ki bodo v vrtec oziroma šolo prišli kljub stavki. Za zaposlene, ki ne bodo stavkali, pa morajo organizirati delo.

Cilji in standardi

Vzgojno-izobraževalni zavodi bodo morali »izpadli vzgojno-izobraževalni proces« nadomestiti. »Na ministrstvu smo prepričani, da bodo šole znale v skladu z letnimi delovnimi načrti delo organizirati tako, da bodo doseženi cilji in standardi vzgojno-izobraževalnega dela brez nadomeščanja pouka. Način izvajanja stavke je v vrtcih in drugih vzgojno-izobraževalnih zavodih različen. Stroška oskrbnine vrtci, ki so v času stavke zaprti, staršem ne morejo obračunavati, kar pa ne velja za tiste vrtce, ki so kljub stavki zagotovili možnost varovanja otrok. Odločitve, povezane s plačilom stavke, bodo sprejete po končanih pogajanjih,« so zapisali.