Zaključek zime

V primežu ostrega mraza: kje so najnižje temperature?

G.G.
26. 2. 2018, 08.09
Posodobljeno: 26. 2. 2018, 08.27
Deli članek:

Vstop v delovni teden je primerno mrzel. Temperature krepko pod lediščem bodo vztrajale do petka.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

meteo.si

Občutek mraza krepi severovzhodni veter, na Primorskem pa močna burja, ki ponekod presega hitrost 100 kilometrov na uro.

Kje pa so bile zjutraj najnižje temperature? Če izključimo višje ležeče kraje, tiste nad 600 metri nadmorske višine, lahko po podatkih samodejnih merilnih postaj rečemo, da na severu in severovzhodu države. V Celju so namerili kar -17 stopinj Celzija. Na Ravnah na Koroškem so med 6.30 in 7.00 namerili -14 stopinj Celzija, na brniškem letališču -13, v Murski Soboti, Postojni in Radencih pa -12. V Ljubljani je bilo “le” -9.

V Ratečah, ki ležijo na nadmorskih višini 863 metrov, je bilo skoraj -20 stopinj, prav toliko tudi še višje, na Rogli in na Krvavcu, na Kredarici pa bi se lahko bahali z -27 stopinjami Celzija

Jutri bo podobno, še kakšno stopinjo manj bomo namerili. Agencija za okolje predvideva, da bodo najnižje jutranje temperature od -15 do -8, na Goriškem in ob morju okoli -5, najvišje dnevne od -4 do -9. Veter bo postopno slabeč. V sredo in četrtek pa bo precej jasno in zato bi znala jutra biti še bolj mrzla. V četrtek zvečer pa bo jug in zahod države zajelo rahlo sneženje.