DVE ZGODBI

11.000 evrov za pustno gostijo?!

Monika Levanič / Novice Svet24
26. 2. 2018, 07.00
Deli članek:

V društvu trdijo, da so za pustno pogostitev izstavili astronomske račune, občina pa naj bi se postavila na okope in dejala, da tega ne bo sofinancirala. Na občini imajo svojo zgodbo.

Novice Svet24
Enajst tisoč evrov za narezke je skregano z logiko.

Na februarski seji markovskega sveta se je poleg predloga o letnem programu kulture nekoliko razplamtelo tudi pri pobudah in vprašanjih svetnikov.

FAŠENK ZANETIL OGENJ

Novice Svet24
Župana Gabrovca je zanimalo, kdo stoji za govoricami.

Župana Milana Gabrovca je nekoliko vznejevoljilo vprašanje svetnice Maje Zemljarič: »Želim, da javno poveste in razjasnite naslednje: v lanskem proračunu je bilo namenjenih 5000 evrov za sofinanciranje fašenka v Markovcih. Člani etnografskega društva Markovci trdijo, da od občine niso dobili čisto nič, postavka pa je bila realizirana.« Kot je pojasnil župan, omenjeno društvo sredstev ni prejelo, saj se ni prijavilo na razpis, zato so denar razdelili med preostale, ki v občini organizirajo fašenk – Stojnce in Bukovce.

KDO STOJI ZA GOVORICAMI?

Župan je na vprašanje o stroških za pogostitev pojasnil, da na občino ni prišel noben zahtevek, račun ali prošnja v omenjenem znesku.

»Širijo se govorice, da je bilo obljubljeno, da bo občina sofinancirala tudi pogostitev. V društvu trdijo, da so na občino izstavili za 11.000 evrov računov. Občina pa je rekla, da ne bo sofinancirala … Je to res?« je nadaljevala Zemljaričeva. Še preden je podal odgovor, je Gabrovca zanimalo, kdo stoji za temi govoricami. Potem pa na zastavljeno vprašanje še dejal, da na občino ni prišel noben zahtevek, račun ali prošnja v omenjenem znesku. Ob tem pa ni mogel ostati tiho: »Če že govorimo o stroških. Vsi okoliški fašenki imajo stroške pogostitve okoli 1100, 1200 evrov. Naš fašenk pa je imel za povorko 11.000 evrov stroškov pogostitve. To je skregano z logiko …«