Preberite, kje bo najhuje

Pričakujte močne nalive in sunke vetra, opozarjajo meteorologi. In svarijo pred točo

J.P.
1. 9. 2017, 08.43
Posodobljeno: 1. 9. 2017, 12.00
Deli članek:

Padavine so se tekom dopoldneva razširile čez celotno državo.

Bobo
Plohe in nevihte v severni in osrednji Sloveniji bodo ponehale.

Padavine, deloma nevihte z nalivi, so se razširile proti vzhodu Slovenije. »Ponekod bo pihal veter zahodne do južne smeri, ob morju predvsem dopoldne jugo,« poroča Arso. Živo srebro se bo danes ustavilo nekje med 18 in 26 stopinjami Celzija.

Tako bo danes ...

... jutri ...

... in v nedeljo.

Najslabše se piše zahodu Slovenije

Od 1. do 3. septembra bo na vreme pri nas vplivalo višinsko jedro hladnega zraka, ki se bo v začetku tedna pomaknilo proti vzhodu. Neurje.si poroča, da je mogoče pričakovati tudi močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra, izvzeta nista niti manjša toča ali sodra. V tem pogledu se najslabše piše zahodnemu delu države. »Proti osrednji Sloveniji bodo nevihte predvidoma nekoliko izgubile na moči, vendar se lahko linija na skrajnem vzhodu države dopoldan ponovno nekoliko okrepi,« so zapisali. Sonce se morda še lahko pokaže, a se nevihte in plohe ne bodo dale. Tudi popoldne in v večernih urah lahko po vsej Sloveniji nastanejo močnejše nevihte z močnejšimi nalivi, sunki vetra in točo.

Zato je Arso izdal opozorilo: »Danes in jutri bodo obdobja s krajevnimi neurji. Pričakujemo predvsem močne nalive, sunke vetra, lokalno tudi točo. Ob tem bodo narasli hudourniki in manjši vodotoki.«

Vmes še nevihte

Jutri bo pretežno oblačno, na Primorskem bodo lahko vmes tudi daljša sončna obdobja. Še bodo možne krajevne padavine, deloma nevihte, ki bodo najpogostejše popoldne in v noči na nedeljo. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 17, ob morju 19, najvišje dnevne od 16 do 21, na Primorskem do 25 stopinj Celzija. »V soboto in nedeljo bo nestalno in hladnejše vreme z občasnimi padavinami, v soboto tudi nevihtami. V nedeljo popoldne bodo padavine ponehale. Ker bodo vmes nevihte, bo količina padavin iz kraja v kraj precej različna, vsekakor pa bo v večjem delu Slovenije padlo vsaj 20 milimetrov padavin. V ponedeljek bodo še krajevne plohe, od torka do četrtka bo predvidoma suho vreme. Za petek, 8. septembra, kaže na dež,« še sporoča Arso.

Biovreme

Vremenski vpliv bo danes močno obremenilen, veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.