Po tragediji

Antona že pokopali, do Vinka ne smejo

Gabrijel Toplak
1. 9. 2017, 06.50
Deli članek:

Psa, ki sta ju imela brata privezana pred hišo, naj bi v kratkem odpeljalo društvo proti mučenju živali. Do takrat so jima prinesli nekaj hrane.

Gabrijel Toplak
Antona so v petek prejšnji teden pokopali na krajevnem pokopališču v Voličini.

Nekaj več teden kot dni je od spora med bratoma, 57-letnim Antonom in 60-letnim Vinkom Ribičem iz Zgornje Voličine, do katerega je prišlo v preddverju starejše hiše. Epilog? Tretji brat Ivan je pozneje Tunča, kot so ga klicali domači, našel v mlaki krvi.

Gabrijel Toplak
V hiši na naslovu Zgornja Voličina 40 sta živela samo brata.

Ležal v krvi

Spomnimo. Vinko je v poznih večernih urah odhitel do brata Ivana v sosednjo hišo in mu rekel, da je brata, ki je sicer rad pogledal v kozarec, našel v mlaki krvi. Policisti in kriminalisti pa so ugotovili, da je bila njegova smrt posledica kaznivega dejanja uboja. Bratu Vinku, ki je bi duševni bolnik in za katerega si je njegova sestra Danica dalj časa zaman prizadevala, da bi ga sprejeli v zdravstveno ustanovo, so naslednji dan zgodaj zjutraj odvzeli prostost.

Gabrijel Toplak
Vinko je v svoji sobi rad hranil najrazličnejše stvari.

Krvavi madež počistili

Antona so v petek prejšnji teden že pokopali na krajevnem pokopališču v Voličini, kjer je imel, kot je povedal njegov brat Ivan, lep pogreb. »Prišlo je veliko ljudi. Bilo je veliko sorodnikov, sosedov in njegovih prijateljev. Če sem iskren, jih nisem pričakoval toliko,« je povedal. Z bratom Vinkom, ki je v priporu, vse od dneva po tragediji niso imeli stika. »En mesec nam ne dovolijo, da bi ga obiskali. Niti nam nič ne povedo, kako je z njim. Do njega, kolikor vem, ne sme niti sestra Danica, ki mu je naslednji dan, ko so ga odpeljali, odnesla zdravila,« je pojasnil Ivan, ki je počistil krvavi madež v preddverju, kjer je zaboden obležal njegov brat. Od takrat naprej v hišo ni več vstopil.

Gabrijel Toplak
Psa bodo najverjetneje dali v azil.

Psa bodo odpeljali

Brata sta imela vsak svojega psa, a je zanju že poskrbljeno, je dejala Ivanova žena. »Prišli so iz društva proti mučenju živali, ju fotografirali, saj ju bodo za oddajo objavili na facebook strani društva. Prinesli so jima tudi nekaj hrane. In dokler psov ne bodo odpeljali, ju bova hranila z ženo,« je dodal Ivan.

Gabrijel Toplak
Sosedi pravijo, da je bil Anton zelo delaven, ko ni pogledal v kozarec.