Pomemben korak

Vstop v novo šolsko leto

G.G./STA
1. 9. 2017, 08.22
Posodobljeno: 1. 9. 2017, 08.29
Deli članek:

Za 179.511 učencev in okoli 74.000 dijakov se je začelo novo šolsko leto. Prvič bo skozi šolska vrata vstopilo 21.850 prvošolcev.

STA
slika je simbolična

V Ljubljani bosta premier Miro Cerar ter ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič na prvi šolski dan obiskala Srednjo zdravstveno šolo in učence Osnovne šole Majde Vrhovnik.

V Mariboru se bodo notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar, državni sekretar Andrej Špenga in direktor mariborske policijske uprave Danijel Lorbek udeležili dogodka v OŠ Kamnica.

V Grosupljem bodo odprli novo podružnično osnovno šolo Polica. Otvoritve se bosta predvidoma udeležila predsednik republike Borut Pahor in predsednik SDS Janez Janša.

Zaradi objektivnih okoliščin bodo nekatere šole svoja vrata odprle v ponedeljek. Tako bo med drugim na OŠ Bogojina, OŠ Loka in Srednji šoli Črnomelj ter na OŠ Ivana Cankarja v Trbovljah.

Za varnost otrok na območju šol in vrtcev ter šolskih poteh bodo poskrbeli številni policisti, redarji in prostovoljci. Kljub temu udeležence v prometu pozivajo na previdno, varno in odgovorno vožnjo.

Največja novost novega šolskega leta so brezplačna učna gradiva za prvošolce in uvedba vajeništva v srednjih šolah.