Čakanje na mejnih prehodih

Višek sezone: Zastoji na cestah po Sloveniji

D. B./STA
30. 7. 2017, 11.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ob višku poletne sezone je na cestah po Sloveniji povečan promet, ponekod nastajajo zastoji.

Bobo
Za prestop slovensko-hrvaške meje je daljša čakalna doba na nekaterih mejnih prehodih. (Fotografija je simbolična.)

Pred predorom Karavanke je trenutno kolona vozil dolga en kilometer. Za prestop slovensko-hrvaške meje je daljša čakalna doba na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Metlika in Gruškovje. Gost promet je pričakovan tudi popoldne.

Še do 12. ure bo zaprta cesta na Vršič iz smeri Kranjske Gore, je povedala Bernarda Kržičnik s Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Na mejnem prehodu Sečovlje vozniki za izstop iz Slovenije čakajo 20 minut, za vstop v Slovenijo eno uro. Na prehodu Dragonja pa osebna vozila pri izstopu čakajo okoli 45 minut, pri vstopu pa več kot eno uro. Še do 12. ure bo zaprta cesta na Vršič iz smeri Kranjske Gore, je povedala Bernarda Kržičnik s Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Trenutno je dvokilometrski zastoj tudi na štajerski avtocesti od Zadobrove proti Šentjakobu, obvoz pa je možen po severni ljubljanski obvoznici in nato skozi krožišče Tomačevo proti Črnučam.

Zastoji so tudi na cestah Podlehnik-Gruškovje, Lesce-Bled in Šmarje-Dragonja.

Na prometno-informacijskem centru gost promet z zastoji pričakujejo tudi v popoldanskem času, predvsem proti notranjosti Slovenije in pred predorom Karavanke proti Avstriji.