Maja Založnik

Uresničila se ji je dolgoletna želja

Teja Pelko
30. 7. 2017, 10.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Pevka, ki se je slovenski javnosti med drugim predstavila v šovih Slovenija ima talent in Misija Evrovizija, izvrstno pa se je odrezala tudi na odru nemškega pevskega šova The Voice of Germany, je trenutno polno zasedena s pripravami na muzikal Le Hotel.

Natalija Jelušič Babič
Majine pevske zmožnosti že poznamo, v kratkem pa bomo tudi njene plesne in igralske.

Maja si je nastopa v muzikalu želela že zelo dolgo. Pred sedmimi leti je bila tudi v poletni šoli muzikalov pri Boštjanu Korošcu.

Takrat so pripravili štiri muzikale, za katere so imeli tudi mini turnejo. »Muzikali so bili Hairspray, We will rock you, Evita in Oklahoma. Super izkušnja in doživetje!« se spominja Maja.

Instagram
Pevka na vajah za muzikal.

Zato ni čudno, da je, ko so jo ustvarjalci muzikala Le Hotel povabili k sodelovanju, priložnost pograbila z obema rokama. »Za vlogo me je poklicala plesalka in koreografinja Gordana Grandošek Whiddon, ki ima z možem Trentom ogromno izkušenj s plesnih podijev, sestavljala pa sta tudi koreografije za tretjo in četrto sezono avstralske različice televizijske oddaje So you think you can dance. Razložila mi je, za kaj gre, in me vprašala, ali sem za, da bi sprejela vlogo, saj da po njenem mnenju popolnoma ustrezam karakterju in videzu lika Berte,« nam je razkrila Maja in dodala, da je te izkušnje in novih poznanstev res vesela in je presrečna, čeprav so vaje precej naporne.

Le Hotel je moderen muzikal, postavljen med rdeče luči pariške četrti Pigalle, na ogled pa bo 2., 3. in 4. avgusta v Žičkem dvoru na Lentu.

»Priprave so vsak dan med 9. in 18. uro. Imamo zelo intenzivne vaje, ki zajemajo trening, učenje koreografije in usklajevanje scen. Trenutno mi gre najtežje pomnjenje vseh koreografij, saj se prvič srečujem z več plesa in petja skupaj. Dogaja se mi, da eno koreografijo ponovim petnajstkrat, ko je vaja z glasbo in celo ekipo, pa zmrznem in obstanem. Sem edina v ekipi, ki še nima toliko izkušenj s plesom in petjem obenem ter nasploh z nastopanjem v muzikalu. Vsi drugi so že nastopali in igrali v muzikalih ali pa so plesali s svetovnimi zvezdami, kot na primer Jennifer Hudson,« nam je še razkrila Maja.