Gorele so gume

V Zalogu spet zagorelo

D. B./STA
30. 7. 2017, 10.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V Zalogu v Občini Straža, kjer so se gasilci nedavno več dni borili s požarom v podružnici podjetja Ekosistemi, je minulo noč ponovno gorelo.

Bobo
Prav tako v Zalogu so se z večjim požarom pred dobrim tednom dni borili gasilci na območju podružnici družbe Ekosistemi.

V bližini stanovanjskega objekta so gorele gume na površini 50 kvadratnih metrov. Gasilci so s hitrim posredovanjem preprečili širjenje ognja in požar pogasili, navaja Uprava RS za zaščito in reševanje.

Na upravi za zaščito in reševanje so obvestilo o požaru gum v bližini stanovanjskega objekta v Zalogu prejeli v soboto nekaj po 22. uri. S požarom so se spopadli gasilci Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto ter prostovoljni gasilci iz treh društev. O dogodku so bile obveščene pristojne službe, še navaja Uprava RS za zaščito in reševanje.

Gorelo je tudi pred dobrim tednom

Prav tako v Zalogu so se z večjim požarom pred dobrim tednom dni borili gasilci na območju podružnici družbe Ekosistemi, kjer je v obratu za predelavo odpadkov zagorelo 20. julija popoldne. Novomeški in okoliški gasilci so požar še isti večer omejili, do 23. julija zvečer pa so ga v glavnem pogasili. Požarišče so nato nadzorovale požarne straže, v ponedeljek pa so ogled začeli kriminalisti Policijske uprave Novo mesto in forenziki Nacionalnega forenzičnega laboratorija.

V petek so nasprotniki podružnice podjetja Ekosistemi v Zalogu pri Novem mestu na zborovanju zahtevali ukinitev dejavnosti te družbe, začeli so tudi zbirati podpise pod peticijo z več zahtevami.

Pogorišče sta si nato ta teden ogledala predsednik vlade Miro Cerar in ministrica za okolje in prostor Irena Majcen, v četrtek pa se je vlada seznanila s poročilom o požaru in med drugim napovedala pregled vseh izdanih okoljevarstvenih dovoljenj v državi.

V petek so nasprotniki podružnice podjetja Ekosistemi v Zalogu pri Novem mestu na zborovanju zahtevali ukinitev dejavnosti te družbe, začeli so tudi zbirati podpise pod peticijo z več zahtevami.