Humanitarno

Imela bosta več skupnih trenutkov

pk
22. 6. 2017, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V okviru Dobrodelnega dne, akcije, ki jo za družine z otroki s posebnimi potrebami organizira naš časopis, bomo letos pomagali tudi družini Ivančič, ki živi v Kopru.

Osebni arhiv
Matej je dobrovoljen mladenič, ki ima nadvse rad glasbo.
Kako lahko pomagate družinam
Z SMS-vsebino KROG5 na 1919 lahko donirate 5 evrov. Odprt je tudi TRR: SI56 0510 0801 5311 248. Namen nakazila: Dobrodelni dan Novice Svet24, sklic: CHAR in potem 00 2017 – datum nakazila.

V okviru Dobrodelnega dne, akcije, ki jo za družine z otroki s posebnimi potrebami organizira naš časopis, bomo letos pomagali tudi družini Ivančič, ki živi v Kopru.

Že lani smo Dobrodelni dan za družine otrok s posebnimi potrebami izpeljali več kot uspešno; vsa zbrana sredstva v okviru akcije smo razdelili med 41 družin.
Tudi vsem letošnjim družinam, ki jih predstavljamo na naših straneh, bomo pomagali skupaj z vami, spoštovani bralci. Tokrat so z nami Ivančičevi iz Kopra, natančneje mama Loredana in njen 35-letni sin Matej.

Usodna noč

Loredana nam pove, da je bilo z Matejem do šestega meseca starosti vse v redu, potem pa je neke noči prenehal dihati. »Deset dni je bil v komi. Ko se je iz nje zbudil, se je pokazala resnost poškodb, ki so jih njegovi možgani doživeli, ker niso imeli kisika,« pripoveduje. Matej je tako ostal nepokreten – je na vozičku, prav tako ne govori in ima epilepsijo. »Do tretjega leta smo ga imeli doma, potem pa smo se odločili, da ga damo v Center za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič na Igu,« pojasni njegova mama. Loredana se zdaj veseli, saj bo sin z Iga premeščen nazaj na Obalo, kjer so zgradili dom za invalidne otroke, tako da ga bo imela bližje in bosta lahko še več skupaj.

Avto za Mateja

Ker je upokojena in njena pokojnina ni prav visoka, ji bo pomoč dobrih ljudi več kot prav prišla. »Sredstva bi nama močno olajšala vsakdan. Morda bi si lahko z njimi pomagala tudi do boljšega vozila, s katerim bi lahko prevažala sina,« nam zaupa Loredana. O Mateju nam še pove, da je zelo dobrovoljen in da obožuje glasbo.