Nezadovoljstvo

Konjiški svetnik prepričan, da župan laže

Gabrijel Toplak
21. 6. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Jernej Štromajer je prepričan, da je bila odločitev župana Mirana Gorinška prej politična kot strokovna.

Facebook
Gradbeni elementi in oprema v bazenu naj bi bili dotrajani in tehnološko zastareli.

589 posameznikov je že podpisalo peticijo.

Odločitev konjiškega župana Mirana Gorinška o zaprtju tamkajšnjega letnega bazena še vedno precej razburja. Svetnik Jernej Štromajer je tamkajšnjega župana celo javno pozval, naj ne zapre konjiškega bazena, Gorinšek pa mu je odgovoril, da je k presoji o zaprtju botrovalo izvedeniško mnenje. Strokovni pregled stanja na objektu naj bi pokazal, da so gradbeni elementi in oprema dotrajani in tehnološko zastareli.

Svetnik »dobil« zapisnik

Facebook
Jernej Štromajer: "Zadeva tako daleč sploh ne bi smela priti."

A dialogu med njima še ni videti konca. Štromajer je zdaj celo prepričan, da gre za namerno zavajanje javnosti in netransparentno delovanje ter da je župana ujel na laži: »Zapisnik, ki sem ga izbrskal, razkriva, da je občina odločitev o zaprtju sprejela že 10. marca letos in šele nato naročila izvedeniško mnenje, na katerega se zdaj izgovarjajo. Tudi tega so pridobili že aprila.« Dodaja še: »Potem se sprašujem, zakaj so javnosti to novico sporočili komaj junija. Gre zgolj za varčevanje na plečih tistih, ki si ne morejo privoščiti letnega dopusta ob morju. Odločitev za zaprtje bazena je bila politična, in ne strokovna. In to čeprav je bila Krajevna skupnost Slovenske Konjice pripravljena sofinancirati sanacijo bazena.«

POVEZANA Z JAVNIM PREVOZOM
Najbližji bazen na Zbelovem je od Slovenskih Konjic oddaljen 11 kilometrov. Kraja sta z javnim prevozom povezana, 19-minutna vožnja pa stane 2,30 evra.

Kako zelo si želijo kopalne sezone v Slovenskih Konjicah, dokazuje tudi peticija proti zaprtju konjiškega bazena, ki jo podpisujejo na družbenem omrežju Konjice moraš imeti rad. Do včeraj jo je podpisalo 589 posameznikov. Štromajer pravi, da zadeva tako daleč sploh ne bi smela priti. »Nekdo bo za to moral odgovarjati,« je še prepričan.

Včeraj je s podporo občanov, ki jim je mar, stekla tudi akcija za podporo odprtja konjiškega bazena.

Brez odgovora

Novinarsko vprašanje, ali se je vodstvo občine že v začetku marca letos res odločilo o zaprtju konjiškega bazena, in to čeprav je bila krajevna skupnost pripravljena sofinancirati sanacijo bazena, smo naslovili tudi na urad konjiškega župana. Odgovora v petih dneh nismo prejeli.

Vsak občan naj prispeva toliko vode kolikor zmore.