Brutalen pretep

Ravnatelj naj bi sam odpoklical rešilca

Gabrijel Toplak
15. 6. 2017, 06.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ravnatelj Aleksander Jeršič na očitke odgovarja, da ob vsaki zaznavi nasilja obvestijo starše in sprejmejo vse potrebne ukrepe.

Mediaspeed
Aleksander Jeršič: Do kakršnegakoli nasilja imamo na šoli ničelno toleranco.

»Na Osnovni šoli Draga Kobala se je zgodil velik incident, ki ga je ravnatelj hotel utišati. Osnovnošolec je brutalno in zahrbtno napadel drugega osnovnošolca in ga hudo poškodoval. V avli šole, tudi pred učiteljicami, je obležal nezavesten,« je v anonimnem pismu zapisal eden od staršev.

STANJE NAJ BI SE SLABŠALO

Za poškodovanega fanta so poklicali rešilca. »Ko se je deček ozavestil, je ravnatelj odpoklical rešilca. Je tudi zdravnik?« se sprašuje avtor in dodaja, da se je isto popoldne deček počutil vse slabše, zato so ga starši odpeljali v bolnišnico. Zdravniki naj bi dečka hospitalizirali zaradi poškodb na vratu, boku, glavi in rokah, poklicali pa naj bi tudi policijo. Sicer pa naj bi bil pretepeni prejemnik številni zlatih medalj, tudi mednarodnih, in odlikovanj za mladega perspektivnega športnika Maribora.

Gabrijel Toplak

V SKLADU S PREDPISI

Še preden nam je uspelo stopiti v stik z ravnateljem Aleksandrom Jeršičem, nas je na poti do njegove pisarne ustavilo več učiteljev, tudi uslužbenec na glavnem vhodu. In prav vsi so v en glas zatrjevali, da je zgodba izmišljena. Prav to je sprva trdil tudi Jeršič, a je po nekaj minutah vendarle priznal, da se je nekaj res zgodilo. Po posvetovanju z odvetnikom je za Novice Svet24 med drugim sporočil: »Občasno se na šolah dogajajo tudi stvari, ki zahtevajo poglobljen pristop in obravnavo. Med take stvari gotovo sodi tudi medvrstniško nasilje. Do kakršnegakoli nasilja imamo na šoli ničelno toleranco in ob zaznavi odreagiramo v skladu s vzgojnim načrtom šole in s pravili šolskega reda. V primeru verbalnega in fizičnega nasilja, ki se je zgodilo konec maja, smo nemudoma odreagirali, obvestili starše in sprejeli ukrepe v skladu s predpisi, ki uravnavajo življenje in delo na šoli. Starši so se takoj oglasili na šoli in prevzeli otroke.«