Nevarnost poplav

Grozeči oblaki v nizkem startu: začelo se bo na zahodu države

G.G.
6. 6. 2017, 08.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Obdobje sončnega in vročega vremena se bo prekinilo s krajevnimi plohami in nevihtami.

Profimedia
Danes in v noči na sredo lahko ob močnih krajevnih nalivih hitro porastejo manjši vodotoki v večjem delu države. Razlivanja hudourniških voda so možna predvsem na zahodu in severozahodu države.

Kot ponavadi, bodo nevihte najprej zajele zahod države, popoldne pa se bodo širile proti vzhodu, kjer pa bo še do večera marsikje suho, pravijo naši vremenoslovci na Agenciji za okolje.

In kje bodo najmočnejši nalivi? V zahodni in severozahodni Sloveniji, predvsem v noči na sredo, ko bodo padavine namočile celotno slovensko grudo.

Jutri bo spremenljivo oblačno, predvsem v osrednji Sloveniji dopoldne pretežno oblačno. Predvsem v zahodni in deloma osrednji in južni Sloveniji se bodo pojavljale krajevne plohe in posamezne nevihte, zvečer pa bodo padavine od severa prehodno spet zajele večji del Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22, na Primorskem do 24 stopinj.

Po dežju pa vedno (ne takoj) posije sonce, ki bo iz dneva v dan močnejše, tako da se bodo temperature v soboto zoper približale 30 stopinjam Celzija.