Nov režim obiskov

V UKC Ljubljana omililii omejitve pri obiskih

M.K./STA
14. 4. 2017, 12.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana bodo po velikonočnih praznikih ukinili nekatere omejitve pri obiskih, ki so jih uvedli zaradi povečanega števila bolnikov z virusnimi okužbami dihal in gripo.

STA
V vseh enotah intenzivne terapije v UKC Ljubljana se morajo obiskovalci držati internih navodil.

Od 18. aprila dalje bo dovoljeno, da bolnika v času, ki je za to predviden, obiščeta dve zdravi odrasli osebi.

Kot so zapisali s sporočilu UKC Ljubljana, so obiski predvideni med 15. in 19. uro, razen na kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja, kjer so obiski med 15. in 18. uro.

Na vseh otroških oddelkih je ob otroku do šestega leta starosti dovoljena prisotnost enega zdravega starša oziroma skrbnika ves čas, poleg tega je dovoljen obisk še ene zdrave odrasle osebe. Otrokom do sedmega leta starosti pa obiske v UKC Ljubljana odsvetujejo.

V ljubljanski porodnišnici je dovoljena prisotnost zdravega partnerja in zdravega sorojenca. V enoti intenzivne nege in terapije novorojenčkov pa so dovoljeni obiski za starše, poleg tega pa tudi enkrat tedensko za stare starše, ki morajo biti zdravi.

V vseh enotah intenzivne terapije v UKC Ljubljana se morajo obiskovalci držati internih navodil. Individualne informacije lahko sorodniki dobijo po ustaljenem urniku od ponedeljka do petka, ki jih daje lečeči zdravnik. Urniki so objavljeni na spletni strani UKC Ljubljana, so še sporočili iz bolnišnice.

Za prepoved obiskov so se v UKC Ljubljana odločili konec januarja, vzrok je bilo povečano število bolnikov z virusnimi okužbami dihal in gripo. Sredi februarja so popolno prepoved obiskov ukinili, a ohranili nekatere omejitve, zdaj režim obiskov še dodatno sproščajo. Še vedno pa obiskovalce prosijo, da prihajajo k svojim sorodnikom in prijateljem zdravi.