Slovenija

Objava popravka članka »Nekdanji fant Melanie Trump toži konzula«

nn
14. 4. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Arhiv Svet24

»V spletnem članku, ki ste ga objavili dne 30.03.2017 z naslovom »Nekdanji fant Melanie Trump toži konzula« je mnogo neresničnih in povsem nepreverjenih dejstev.
Novinar vaše hiše Saša je sicer dne 29.03.2017 poslal elektronsko sporočilo Anthonyu Tomazinu, še preden pa je le-ta uspel na elektronsko pošto obrazloženo odgovoriti, je novinar vaše hiše že objavil članek, brez da bi preveril nasprotna dejstva. Anthony Tomazin je na vašo zahtevo naknadno odgovoril, da v sodnem postopku pred njegovo pravnomočnostjo ne more podajati izjav in stališč.
Peter Butoln je res vložil tožbo zoper družbo RRC d.d., postopek se je vodil pred Okrožnim sodiščem v Ljubljani opr. št. II P 1740/2015, vendar je prvostopenjsko sodišče njegovo tožbo s sodbo dne 14.12.2016 zavrnilo. Drži pa, da je Butoln zoper sodbo vložil pritožbo, ki pa je družba RRC d.d. vse do danes še ni prejela v izjasnitev, niti o njej zato še ni odločalo Višje sodišče v Ljubljani in zato zadeva še ni pravnomočna.
Tožba Petra Butolna proti Anthonyu Tomazinu osebno nikoli ni bila vložena, saj slednji osebno nikoli ni bil v poslovnem odnosu z Butolnom. Povsem napačno je navedeno tudi dejstvo, da je Anthony Tomazin lastnik družbe RRC d.d.. Anthony Tomazin je le eden izmed direktorjev družbe Terra Australis d.o.o., ki je le večinski delničar družbe RRC d.d. Ta dejstva so razvidna tudi iz javnega registra AJPES.
Nadalje ne drži, da bi Anthony Tomazin Butolnu kadarkoli dejal, naj kar toži in da mu denarja ne bo dal in da se ni obnašal v slogu poslovneža oz. konzula, saj to ni običajno s strani Anthonya Tomazina, poleg tega pa Anthony Tomazin ni ne družbenik ne direktor družbe RRC d.d., zaradi česar bi tudi sicer bile take izjave povsem nerelevantne.
Neresničen in nepreverjen je tudi zapis, da je pri Anthonyu Tomazinu veliko vprašanj v zvezi z odkupom družbe RRC ter »posojili med njegovimi podjetji« in izogibanjem davkov. Nakup družbe je bil povsem transparenten, v okviru zbiranja najugodnejših ponudb banke upnice, vsi dosedanji nakupi delnic pa realizirani iz lastnih sredstev.
Obe družbi, družba RRC d.d. in družba Terra Australis d.o.o. nikoli nista bili v kakršnemkoli davčnem ali v kazenskem postopku, nikoli zoper družbi ni bila vložena davčna izvršba, družbi tudi sicer delujeta povsem transparentno , zaradi česar so navedbe v članku zgolj natolcevanja z namenom blatenja imena Anthonya Tomazina osebno.
RRC d.d,. direktorica Tatjana Čufer,
Terra Australis d.o.o,. direktor Anthony Tomazin«