Živi zgoreli

VIDEO in FOTO: V trčenju cisterne in avtobusa najmanj 20 mrtvih

M.K./STA
14. 4. 2017, 08.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V grozljivi prometni nesreči na avtocesti v Mehiki, kjer sta trčila avtobus in cisterna z gorivom, je v četrtek umrlo 24 ljudi, devet je ranjenih.

YouTube / zajem zaslonske slike
Ob trčenju je prišlo do eksplozije, žrtve pa so žive zgorele.

Nesreča se je zgodila, ko je voznik cisterne s 40.000 litri goriva zapeljal v nasproti vozeči avtobus na avtocesti na tihomorski obali. Ob trčenju je prišlo do eksplozije, žrtve pa so žive zgorele, so sporočile lokalne oblasti.

Poveljnik gasilcev Jorge Ostria je lokalnim medijem povedal, da se je nesreča zgodila okoli 18.30 po lokalnem času. Med smrtnimi žrtvami je tudi voznik cisterne, ki je iz še neznanega razloga zapeljal na nasprotni pas in trčil v avtobus, ki se je nesreči neuspešno skušal izogniti z zaviranjem.

Nekaj potnikom avtobusa je uspelo pobegniti pred ognjenimi zublji. Med njimi so bili tudi majhni otroci in se zdaj zdravijo v bolnišnici, navaja časnik La Jornada.

Twitter
Nekaj potnikom avtobusa je uspelo pobegniti pred ognjenimi zublji.

Na fotografiji, ki jo je na twitterju objavila mehiška zvezna policija, je videti zgorele ostanke obeh velikih vozil ob robu dvopasovne avtoceste pod palmami.

Eden od preživelih je za spletno stran Aristegui Noticias povedal, da je avtobus najela družina, ki se je za velikonočne praznike peljala iz mesta Morelia v osrednjem delu države do obalnega mesta Lazaro Cardenase.
Ostria je povedal, da je bilo na avtobusu 36 ljudi.

Nesreča se je zgodila na meji med zveznima državama Michoacan in Guerrero. Oblasti v Guerreru so povedale, da so trupla zgorela do te mere, da je bilo sprva težko ugotoviti njihovo število. Sprva so namreč poročali o 29 smrtnih žrtvah, nato pa so število žrtev znižali.