Izjemen odziv

Anina prošnja se vas je močno dotaknila

pk
11. 4. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Za svojo mamo je iskala darovalce krvi. Pripravljenost za pomoč, ki ste jo izkazali naši bralci, je Ano globoko ganila.

osebni arhiv
Ana se z družino globoko zahvaljuje za ponujeno roko pomoči. Ganjeni so nad srčnimi ljudmi.

Pred dvema tednoma smo poročali o pismu Ane iz Nove Gorice, ki je zakrožilo po enem od družbenih omrežij. 

V njem je zapisala, da je njena mama hudo bolna – ima levkemijo, bolezni se je pridružila še okužba, kar je zanjo, obrambni sistem ji namreč ne deluje, lahko življenjsko ogrožajoče.

Ana z družino je bila nad pripravljenostjo ljudi, da pomagajo njeni družini, popolnoma prevzeta.

Ogromno darovalcev

Vse, ki imajo krvno skupino 0, je zato prosila, ali lahko darujejo to najpomembnejšo življenjsko tekočino. Anina mama namreč nujno potrebuje bele krvne celice ali levkocite, ki igrajo glavno vlogo pri obrambi organizma pred okužbami in ustvarjanju odpornosti s pomočjo protiteles. Iz krvi darovalcev bodo te krvne celice lahko pridobili in jih darovali njeni mami.

Anino prošnjo smo podprli tudi mi in s člankom nagovorili vas, spoštovani bralci, ki ste izkazali izjemno pripravljenost. Takoj po objavi članka se je na njen telefon usul plaz klicev in sporočil, v katerih ste ji zaželeli srečo in ji ponudili darovanje krvi. Ana nas je obvestila, da je bila ob tem globoko ganjena.

osebni arhiv
Anina mama trenutno še prejema levkocite, ki počasi izničujejo okužbo. Napovedi so optimistične.

Bralci so stopili skupaj

Javili ste se ji celo taki, ki bi se bili pripravljeni samoiniciativno zbrati v skupine in z organiziranim prevozom priti na darovanje.

Ana sporoča

»Bili smo optimistični in brez dvoma verjeli v srčnost in sočutje ljudi. Dobesedno je bilo vse v njihovih rokah. Tako številčnega odziva nismo niti v sanjah pričakovali. Bili smo ganjeni do solz. Nisem še uspela odgovoriti in se zahvaliti tako tistim, ki so bili v zmožnosti pomagati, kakor tistim, ki tega niso mogli, a so nas zasuli z lepimi željami in dobro energijo, kar nam je pomenilo enako,« je poudarila Ana. Sporoča tudi, da se mama počuti bolje; prejema levkocite darovalcev in da skupaj z zdravniki ostajajo optimistični; pričakujejo pozitiven razplet zaključka zdravljenja.