Šolski prevozi

Je šofer avtobusa brcnil 14-letnika?

J.A./D.L.
24. 3. 2017, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Marjan Kosec iz romskega naselja Lokve pri Črnomlju pravi, da je šofer šolskega avtobusa njegovega sina brcnil v trebuh. Preiskava poteka.

M. Ž.
Incident se je zgodil na avtobusu belokranjskega podjetja MPOV.

J. A.
Marjan Kosec, njegovega sina naj bi brcnil šofer avtobusa.

»Sin se je v torek s šolskim avtobusom peljal domov iz šole. Bilo mu je slabo, zato je šoferja prosil, da mu odpre vrata. Ker tega ni hotel narediti, je prišlo do prerivanja, na koncu je šofer mojega sina brcnil v trebuh,« je Marjan Kosec opisal incident, ki naj bi se zgodil prejšnji teden. Dodal je, da je potem vrata odprl, 14-letnik, za katerega tudi sam pravi, da je živahen, je obležal ob cesti in bruhal. Odpeljali so ga v ZD Črnomelj, od tam pa so ga poslali v bolnišnico v Novo mesto, kjer je ostal na opazovanju čez noč.

Iz novomeške bolnišnice nam zaradi varstva osebnih podatkov niso povedali, v kakšnem zdravstvenem stanju je fant prišel k njim, so pa potrdili, da so ga sprejeli 14. marca in da so ga dan pozneje odpustili v domačo oskrbo.

Različni zgodbi

Na PU Novo mesto so pojasnili, da je policiste o dogodku obvestilo osebje ZD Črnomelj, kjer naj bi mladoletnik poiskal zdravniško pomoč. Okoliščine skrbno preverjajo, saj so si izjave obeh vpletenih povsem nasprotujoče.

Posamezni Romi prevozniku povzročajo težave. V šipo so že vrgli kamen, razbili vrata, strešno okno, strop in luči na njem, potrgali brisalce, razrezali sedeže, je našteval Miro Puhek.

Izvajalce šolskih prevozov sicer izbirajo in plačujejo občine. »Prevoze otrok na tej relaciji opravlja podjetje MPOV. S podjetjem imamo korekten odnos. Na tej relaciji je že večkrat prišlo do težav, med drugim tudi zaradi uničevanja opreme v avtobusih,« so sporočili iz kabineta županje.

Na avtobusih veliko škode

Direktor belokranjskega podjetja MPOV Miro Puhek dogodka ni hotel komentirati, dejal je, da bodo zadevo raziskali policisti. Kaj se je zgodilo, bodo lahko povedale tudi priče, ki jih je več kot 30.

Izpostavil je, da imajo v vsaki generaciji Romov, ki se vozijo, nekaj posameznikov, ki si malo preveč dovolijo in izstopajo, med njimi naj bi bil tudi fant, ki je bil vpleten v omenjeni incident. Po njegovih informacijah naj bi imel zaradi vedenja na avtobusu pred kakšnima dvema mesecema razgovor z ravnateljem šole in voznikom avtobusa.