Predsednica zdravniške zbornice

Zdenka Čebašek Travnik ni prestala glasovanja o zaupnici

J.P./STA
15. 3. 2017, 20.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

35 članov skupščine je glasovalo za, 42 proti. Glasovanje je trajalo štiri ure.

M24
Zdenka Čebašek Travnik

Predsednica zdravniške zbornice Zdenka Čebašek-Travnik na današnji izredni seji skupščine ni prestala glasovanja o zaupnici. 

O odstopu ne razmišlja

Kot je Čebašek-Travnikova povedala v izjavi za novinarje po seji, o odstopu s položaja predsednice zbornice ne razmišlja. Bo pa na podlagi današnje razprave spremenila nekatere stvari, denimo komuniciranje s članstvom in mediji. Kot je dejala, danes ni slišala nobenih novih očitkov.

Pranje umazanega perila

Pobudo za glasovanje o zaupnici Čebašek-Travnikovi so sicer podali štirje regijski odbori zbornice. Vzrok za nezadovoljstvo dela zdravništva je dogajanje, povezano z višino plače nove predsednice.

Čebašek-Travnikova je bila namreč za novo predsednico zdravniške zbornice izvoljena v drugem krogu volitev 17. januarja. Skupščina zbornice je njen mandat potrdila 13. februarja. A že nekaj dni po tem so jo zapustili trije člani njene ekipe, ki so zapustili izvršilni odbor zbornice. V delu zdravništva je prišlo do ostrih tonov, da Čebašek-Travnikova z zahtevo po visoki plači in pranjem umazanega perila v javnosti krha ugled zdravništva in zbornice v javnosti.

S prvim marcem je sicer zaposlena na zbornici s plačo 8000 evrov bruto.