Ogrozil svoja sinova

Razvpiti pogrebnik iz Črnomlja z mrtvaškim kombijem pijan v drevo

Manuela Doso
15. 3. 2017, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Boštjan Malerič je s tremi miligrami alkohola na liter izdihanega zraka povzročil prometno nesrečo z mrtvaškim kombijem ter s petletnim in sedemletnim sinom v vozilu.

J.A.
Sodišče mu je za tri leta prepovedalo opravljanje pogrebnih storitev.

Osemintridesetletni pogrebnik Boštjan Malerič iz Vojne vasi pri Črnomlju ima na vesti obsodbo zaradi skrunitve grobov in posmrtnih ostankov. Septembra lani je višje sodišče pritrdilo črnomaljskemu prvostopenjskemu sodišču in Maleriča kaznovalo z letom in dvema mesecema zapora s preizkusno dobo treh let ter triletno prepovedjo opravljanja pogrebnih in pokopaliških dejavnosti. Malerič je, spomnimo, pokopaval pokojne brez njihovih posmrtnih ostankov, pri tem je žara nekega pokojnika ostala v vežici, skrita med čistili. Svojci preminulih so se poslavljali ob praznih žarah, dokazano pa je bilo tudi, da je žare v grob namestil šele po pogrebu. V ponedeljek zjutraj se je Malerič spet pojavil na sodišču, na predobravnalnem naroku zaradi prometne nesreče, ki jo je povzročil pred dobrimi 11 meseci popolnoma pijan.

J. A.
Črnomaljski pogrebnik je pokopaval pokojne brez njihovih posmrtnih ostankov.

S sinovoma treščil v drevo in pobegnil

Iz Vojne vasi se je odpravil v Krupo pri Semiču s svojim mrtvaškim kombijem, ki ga je ne tako dolgo nazaj uporabljal za prevoz mrtvih. Pobral je svoja dva sinova, takrat petletnega J. in sedemletnega J., ter kljub temu, da je bil popolnoma opit – odvzem krvi je pozneje pokazal celo tri miligrame alkohola na liter izdihanega zraka –, sedel za volan in se nameraval odpeljati v približno 10 kilometrov oddaljeno Krupo. Na cilj ni prišel, saj mu je na poti stalo drevo, v katerega je treščil in popolnoma razbil vozilo. Hujših poškodb, k sreči ni bilo, lahko pa bi se končalo tragično. Po naših podatkih Malerič zdravnika ni obiskal, poškodovana pa sta bila oba otroka, ki ju je k zdravniku odpeljala njuna mati, Maleričeva nekdanja soproga. Starejši sin je imel poškodbo obraza od zračne blazine in poškodbo roke, mlajši pa poškodbo reber, zaradi česar so zdravniki nemudoma obvestili črnomaljske policiste.

Mu sledi zapor?

Policisti naj bi Maleriča po pobegu s kraja dogodka našli doma. Sprva naj bi zanikal, da se je vse skupaj sploh zgodilo, a mu očitno niso verjeli, državno tožilstvo je namreč zoper njega sprožilo postopek, iz katerega se bo verjetno težko izvlekel.

Teden dni pozneje spet povzročil nesrečo

Neodgovornost Maleriča, ki ni želel komentirati prometnih nesreč (»Sem na sodišču vse povedal,« nam je pojasnil v telefonskem pogovoru.), ni vprašljiva. Pa vendar je primerno vprašanje, kaj delajo prometni policisti iz Črnomlja, če ne tega, da preprečijo, da se pijani vozniki ne vozijo po cestah. Malerič je ostal brez vozniškega dovoljenja, pa vendar še vedno vozi. Samo teden dni po tem, ko je resno ogrozil življenja svojih otrok, je spet sedel za volan. Tokrat brez vozniškega dovoljenja in pijan se je z nadomestnim vozilom zaletel v stanovanjsko hišo v naselju Svibnik, ki je od Črnomlja oddaljen dva kilometra.

arhiv
Malerič naj bi vozil neregistriranega starejšega volva.

Filmski beg

Policisti so ga ulovili med begom! Se bodo pristojni odzvali, ko bo prepozno, potem ko bodo v Črnomlju pokopali smrtne žrtve prometne nesreče? Boštjan Malerič namreč še danes vozi, ljudje ga videvajo med vožnjo z bojda neregistriranim starejšim avtomobilom znamke Volvo, kot zapisano, brez izpita, priče pa so potrdile, da ima na vozilu dve registrski tablici – spredaj NM CJ 251 in na zadnjem delu vozila NM FP 284.