Sporazum s Fidesom

Koprivnikar našel "kar nekaj nejasnosti", o ministrici pa molk

T.L./STA
28. 11. 2016, 11.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Minister se ni izrekel o vprašanju, ali Kolar Celarčeva še uživa njegovo zaupanje.

Bobo
Bo podpis sporazuma s Fidesom usoden za ministrico?

Minister Boris Koprivnikar je pred srečanjem nekaterih ministrov pri premierju Miru Cerarju dejal, da so natančno pregledali sporazum vlade s Fidesom in ugotovili, da je kar nekaj nejasnosti. Po njegovih besedah je pričakovati, da bodo danes razpravljali tudi o tem. O zaupanju v ministrico Milojko Kolar Celarc pa se Koprivnikar ni želel izreči.

"Če vlada podpiše sporazum, mora natančno vedeti, kakšne obveznosti in morebitne posledice s tem sprejema," je ob prihodu na vlado v izjavi novinarjem ponovil minister za javno upravo. Po njegovih besedah se je vredno trdo pogajati, "a kar podpišemo, smo dolžni v celoti izpolniti".

Brez odgovora o zaupanju

Pozivov in izjav stranke DeSUS, ki je ministrici za zdravje v petek odrekla podporo, Koprivnikar danes ni želel komentirati. Prav tako se ni izrekel o vprašanju, ali Kolar Celarčeva še uživa njegovo zaupanje. "Nisem tisti, ki bi sodil o zaupanju v ministrico. To je naloga predsednika vlade," je dodal.

Sporazum, ki ga je ministrica v torek parafirala z zdravniškim sindikatom Fides, ni le zatresel stolčka ministrici, pač pa tudi zaustavil pogajanja z drugimi sindikati javnega sektorja.