Umor brezdomca

Napadel ga je, ko je spal. Napad je bil tako okruten, da se ni uspel braniti

M.K./G.T.
28. 11. 2016, 10.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Znanih je več podrobnosti o grozovitem umoru 41-letnega brezdomca v zapuščenem zgradbi nekdanjih zaporov na Podbreški ulici v Mariboru.

Gabrijel Toplak
Zgradba nekdanjih zaporov v Mariboru.

Minulo sredo popoldne je Slovenijo pretresla novica, da so v enem od zapuščenih objektov v Mariboru našli mrtvega 41-letnega Mariborčana, kazalo pa je, da je moški umrl nasilne smrti. Mariborski kriminalisti so danes potrdili, da je šlo zahrbten umor ter pojasnili nekaj več podrobnosti in okoliščin tega dogodka.

Gabrijel Toplak
Umor se je zgodil v sredo, približno ob 10.30.

Kriminalisti so skupaj z dežurno preiskovalno sodnico, ki je opravila ogled kraja, in dežurnim okrožnim javnim tožilcem ugotovili, da je 41-letni moški umrl nasilne smrti, oziroma da je žrtev kaznivega dejanja umora. Na vitalnih delih telesa, predvsem v hrbtnem delu, so našli številne vbodne rane. Storilec dejanja ni bil znan.

Gabrijel Toplak
Več podrobnosti o umoru je za medije pojasnil Robert Munda, vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor.

Policija je še istega dne popoldne v kraju Osluševci prijela 38-letnega moškega, ki je hodil peš proti meji z republiko Hrvaško. Moški se ni upiral. V postopku ugotavljanja identitete in z drugimi procesnimi opravili so policisti ugotovili, da je ta oseba osumljena storitve opisanega kaznivega dejanja, zato so mu še istega dne vzeli prostost in odredili pridržanje, je povedal Robert Munda, vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor.

Pokojni 41-letni moški in 38-letni osumljenec sta bila že dalj časa v sporu, in sta kot brezdomca bivala v isti zgradbi, so razkrili kriminalisti. Umor se je zgodil v sredo, približno ob 10.30, v času, ko je žrtev še spala, in ni bila zmožna zaznati osumljenčevega napada, ki je kaznivo dejanje izvršil na grozovit in zahrbten način. Zaradi poškodb je na kraju umrl. Munda je dejal, da o okrutnosti zločina dovolj zgovorno priča dejstvo, da na žrtvi niso odkrili ran, kakršne običajno nastanejo pri obrambi.

Gabrijel Toplak
V zapuščeni zgradbi nekdanjih zaporov v Mariboru je bila prelita kri.

Osumljenca so zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje umora, v petek popoldan s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Preiskovalni sodnik je izdal sklep o pridržanju osumljenca, naslednji dan po zaslišanju pa je zanj odredil pripor.

Za kaznivo dejanje umora na grozovit način mu grozi najmanj 15 let zaporne kazni.