Drzna tatvina

Iskala je mucka, zmaknila pa denarnico

M.K.
28. 11. 2016, 09.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Škofjeločan je policistom prijavil tatvino denarnice, ki naj bi mu jo z zvijačo odtujila neznana ženska.

Profimedia
Predrzna tatica mu je zmaknila denarnico. (Slika je simbolična.)

Minuli petek okoli 12. ure naj bi neznanka pritekla do njegove hiše in ga v paniki seznanila, da pogreša mačka, z nadaljnjim preusmerjanjem pozornosti pa je z njim vstopila v hišo in mu neopazno odtujila denarnico. Po dejanju se je ženska, ki je stara okoli 40 let, zelo verjetno odpeljala s starejšim srebrnim avtomobilom Opel astra, so sporočili s policijske uprave Kranj.

Storilci s takimi ali podobnimi zvijačami, kot so spraševanje po neki stvari, predmetu, s ponujanjem storitve ali iskanjem pomoči pogosto zavajajo oškodovance, ki jim velikokrat nasedejo. Zato je treba biti do takih ljudi vsaj nekoliko nezaupljiv, ves čas naj bodo pod nadzorom, v komunikaciji pa naj ostanejo zunaj hiše ali stanovanja, svetuje policija.

So tudi primeri, ko tatovi potencialnega oškodovanca že kdaj prej obiščejo in se spoznajo z njim, pridobijo njihovo zaupanje, naslednjič pa jih okradejo. Predvsem naj bodo pazljivi starejši ljudje, ki jih tovrstni tatovi najpogosteje izkoriščajo. Ker sta v teh dejanjih največkrat odtujena predvsem zlatnina in denar, naj bo oboje varno pospravljeno na ustreznih mestih, še svetujejo.