Neutolažljiva

Starša 15-letne Barbare: Nekdo jo je potisnil v reko

T.L.
28. 11. 2016, 08.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V petek zvečer je njuna hči odšla ven in se nikoli ni vrnila. Reševalci tudi v reki niso našli njenega trupla.

Policijska postaja Senta
Reševalci iščejo Barbaro, a nimajo upanja, da je preživela.

Starša 15-letna Barbare V. iz Sente preživljata trenutke groze, ki si jih ne zasluži noben starš: še vedno ne vesta, kje je njuna hčerka potem, ko je v petek zvečer padla v hladno reko Tiso in je doslej še niso našli. Preiskava še poteka, nesrečna starša pa sta prepričana, da je Barbaro z mostu nekdo potisnil v reko, poroča Telegraf.

Usodnega petka se je okoli 22. ure Barbara napotila do mostu, ki povezuje Sento s sosednjim mestom Čoko. Menda je želela na sprehod s prijatelji. Prijatelji so policiji povedali, da so v enem trenutku opazili, da Barbare ni in so takoj poklicali policijo. Telegraf poroča, da je bila ograda mostu, ki omogoča prehod pod mostom in do stopnišč, odprta. Predpostavljajo, da je dekletu na stopnišču spodrsnilo in da je padla v reko. 

Mama in oče sta obupana po izginotju njune hčerke, ki sta jo opisala kot zelo pridno in tudi dobro učenko. "Ni nama jasno, zakaj je bila na mostu. Javila se je in rekla, da gre na rojstni dan. Družba, s katerimi je bila, bi jo morala počakati na avtobusni postaji," je skozi solze povedala mama.

Tudi očeta muči enako vprašanje: "Še vedno se sprašujem, zakaj je bila na mostu. Poznam svojega otroka in to ni bila njena ideja. Barbara je bila poslušna, redko je šla v mesto in vsak trenutek smo vedeli, kje je," je dejal oče.

Starša se z bolečino spominjata petka, ko sta hčerko neuspešno klicala na mobilni telefon. Novinarjem Telegrafa sta dejala, da obstoji sum, da Barbari ni spodrsnilo in da jo je morda nekdo potisnil. Reševalci so povedali, da razmere trenutno ne omogočajo potopa na globino 22 metrov, temperatura reke pa trenutno znaša 4 stopinje Celzija. "Če se dekličino telo ni zapletlo v kaj, jo bomo morda iskali do osem dni," je povedla Nandor Baranji, predsednik reševalne ekipe Tisa.