Sporazum, ki razdvaja

V Fidesu upajo na čim prejšnji konec Cerarjeve neodločnosti

M.K./STA
24. 11. 2016, 17.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V Fidesu menijo, da izjave premierja Mira Cerarja kažejo na nezaupnico socialnemu dialogu v zdravstvu, ministrici za zdravje in celotni vladni pogajalski skupini.

STA
Po mnenju Fidesa premier ni osmešil le sebe, temveč izrekel veliko nezaupnico socialnemu dialogu na področju zdravstva. Na sliki Konrad Kuštrin, predsednik sindikata Fides.

Pričakujejo in upajo, da se bo obdobje premierjeve neodločnosti čim prej zaključilo ter da bo ravnal evropsko in podprl parafiran sporazum o začasni prekinitvi stavkovnih aktivnosti.

Kot opozarjajo v Fidesu, je bil Miro Cerar še v torek zvečer prepričan, da "je sporazum po zagotovilih pristojnih služb, ministrstva za finance, ministrstva za zdravje in ministrstva za javno upravo v skladu z vladnimi izhodišči", v sredo popoldne pa je dejal, da bo dokler sindikati ne bodo zbližali svojih stališč, predlagal, da na vladi z odločitvijo o tem počakajo.

Z izjavo, ki jo je premier podal v sredo zvečer za oddajo Tv Odmevi, ko je dejal, da gre pri sporazumu za zahtevno besedilo, zato bodo v četrtek s pomočjo pristojnih ministrstev, strokovnjakov pregledali določila in ugotovili, kaj točno pomenijo, pa po mnenju Fidesa ni osmešil le sebe, temveč izrekel veliko nezaupnico socialnemu dialogu na področju zdravstva, ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc, celotni vladni pogajalski skupini ter Fidesu.

"Sindikat Fides je prevzel svoj del odgovornosti in zamrznil stavko. Ravnali smo odgovorno do bolnikov in do naših kolegov, saj smo s sporazumom postavili temelje pomembnim pozitivnim spremembam v zdravstvenem sistemu," so še zapisali v sporočilu za javnost.