Prometna nesreča

VIDEO: Nalet vozil v predoru Jasovnik

M.K./STA
24. 11. 2016, 16.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V verižnem trčenju v predoru Jasovnik na štajerski avtocesti med priključkoma Trojane in Vransko proti Mariboru, kjer so že odstranili posledice prometne nesreče, je nastala le materialna škoda.

Dars / zajem zaslonske slike

Zaradi slabega počutja pa so eno izmed udeleženk odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, so sporočili z ljubljanske policijske postaje.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je voznik tovornega vozila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji v predoru Jasovnik trčil v dve vozili pred seboj. Zaradi slabega počutja ene izmed udeleženk so na kraj nesreče poklicali tudi reševalno vozilo, vozniku tovornega vozila pa so policisti izdali plačilni nalog.

Vožnja na prekratki varnostni razdalji statistično predstavlja enega najbolj pogostih vzrokov prometnih nesreč. Voznik, ki vozi za drugim vozilom po istem prometnem pasu, mora voziti za njim na razdalji, ki ni manjša od razdalje, ki jo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v dveh sekundah (test 2 sekund-varnostna razdalja).

Na omenjenem odseku se je po navedbah policije zgodila še ena prometna nesreča, v kateri je prav tako nastala le materialna škoda. Udeleženci so se o škodi dogovorili med seboj.

Tako zaradi prometne nesreče, kot tudi običajne jutranje konice, je nastala kolona vozil, promet pa je bil v celotni sproščen okoli 10. ure, so še sporočili.

Na štajerski avtocesti med priključkoma Trojane in Vransko proti Mariboru so posledice prometne nesreče že odstranili, poroča prometnoinformacijski center.

Več o varnostni razdalji.