Obračun v Zrkovcih

Zaradi smeti po Francu pele pesti

Gabrijel Toplak
14. 11. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Franc Jesenek obtožuje predsednika mestne četrti Otona Štrucla, da ga je udaril, ta pa pravi, da je le povzdignil glas.

Gabrijel Toplak
Franc Jesenek

Odzivi v prid Francu Jesenku

Po Jesenkovi objavi na Facebooku je moč soditi, da so številni na njegovi strani. Pišejo namreč, da podpirajo njegovo delo in so mu lahko hvaležni

Minuli petek je na družbenem omrežju Facebook pritegnila pozornost objava ljubiteljskega ekologa Franca Jesenka, ki je na svojem profilu objavil precej neobičajen zapis. Namesto njegovih standardnih fotografij odvrženih odpadkov je objavil svojo fotografijo, pod katero je zapisal, da je z njim fizično obračunal predsednik mariborske mestne četrti Zrkovci Oton Štrucl.

Še ena kazenska ovadba

»Ob čiščenju roba njiv v Zrkovcih sem bil fizično napaden s strani predsednika MČ Otona Štrucla,« je bil neomajen Jesenek in še dodal: »Na območju Zrkovc sem pobiral odvržene odpadke, saj je potem ko so zgradili avtocesto, nastala slepa ulica. Je med poljem in oddaljena, zato ljudje tam radi odlagajo odpadke. A predsednik je prepričan, da tja vse odpadke odvažam jaz, četudi mu dopovedujem, da tja že več let vozijo odpadke Zrkovčani in ne jaz, ki tam izvajam samo čiščenje.« Na Jesenkovi fotografiji je razvidna tudi odrgnina. »Štrucl me je udaril s pestjo. Nimam prič, saj sva tam bila sama. Vseeno sem dogodek prijavil policiji,« je dejal Jesenek in še dodal, da si je kasneje prislužil kazensko ovadbo s strani Štrucla, saj so ga obiskali policisti.

Oton Štrucl
Tokrat so se odpadki znašli na pločniku tik ob cesti.

Dela si promocijo

Štrucl ima drugačno zgodbo. »Jesenek si izmišljuje. Resnica je ta, da že dalj časa na naše območje vozi smeti in jih odlaga. Kot predsednik MČ sem ga večkrat opozoril, da naj tega ne počne, on s tem nadaljuje in za nastalo situacijo krivi naše krajane. Ujeli smo ga že pri delu, imamo tudi priče,« je razložil Štrucl in nadaljeval, da Jesenek s takšnimi dejanji dela sebi nekakšno promocijo, saj na vse načine želi postati župan. »Ker nima drugih argumentov, pač počne takšne stvari, da pride v medije. To je njegova folklora,« je razložil Štrucl in dodal, da ga ni udaril. »Mogoče sem le nekoliko povzdignil glas in to je bilo vse,« je sklenil Štrucl.