Spregledani podvigi okorelih kriminalcev

Babici sledi kazenska ovadba za promet z mamili

Samo Strel
14. 11. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Zdravilo ali strup? Kaj pravi znanost?

10. Nogovoriški policisti iščejo vandala, ki je na parkirišču ob avtobusni postaji na treh vozilih poškodoval brisalce, na dveh pa lak pokrova motorja.

9. V Kopru je nekdo vlomil v pisarno poslovnega objekta, ukradel pa laringoskop, vreden 1500 evrov.

Celjski policisti so obravnavali vlom v čebelnjak.

8. V Šaleku pri Velenju so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Lastniki pogrešajo pištolo in dva daljnogleda.

7. Ljubljanski policisti so opravili hišno preiskavo pri 31-letnem domačinu iz Bežigrada, med katero so mu zasegli 13 zavitkov rjave prašnate snovi, najbrž gre za heroin, zavitek zelenih rastlinskih delcev, najbrž konoplje, denar v apoenih po pet, deset in 20 evrov ter seznam strank s pripadajočimi telefonskimi številkami. Preprodajalcu sledi kazenska ovadba.

6. Celjski policisti so obravnavali vlom v čebelnjak. Storilec ni ničesar ukradel, je pa škodo povzročil z rovarjenjem.

5. Na mejnem prehodu Rogatec so policisti 20-letnemu hrvaškemu državljanu zasegli ročni možnar, ki ga pri vstopu v Slovenijo ni priglasil pristojnim organom in s tem kršil določila zakona o orožju. Policisti so Hrvatu izrekli globo v višini 500 evrov, poravnati pa je moral tudi 100 evrov sodne takse.

4. Pri Ilirski Bistrici so policisti pregledali kombi, ki ga je vozil 30-letni Madžar, z njim pa je potoval še 43-letni Japonec. Policiste je med postopkom vzdramil značilen vonj po marihuani, ki so jo v nadaljevanju res odkrili v nahrbtniku Japonca. Možakar je tovoril približno 14 gramov trave, 17 gramov hašiša, zaplenili pa so mu še 23 LSD-pivnikov. Kršitelj je nato na kraju samem poravnal izrečeno globo v višini 208,65 evra in 90 evrov sodne takse.

Na mejnem prehodu Rogatec so policisti 20-letnemu hrvaškemu državljanu zasegli ročni možnar.

3. V Radljah ob Dravi je 32-letni domačin poškodoval več reklamnih ponjav in leseno uto, v dveh primerih pa je s klici na intervencijski številki 112 in 113 lažno naznanil, da gori stanovanjski objekt, s čimer je povzročil nepotrebno intervencijo gasilcev in policistov ter vznemirjenje stanovalcev. Sledi mu kazenska ovadba.

2. Pomurski policisti so na polju 63-letnice iz Murske Sobote poželi 22 sadik konoplje. Babici sledi kazenska ovadba za promet z mamili, za kar je predvidena kazen od enega do desetih let zapora.

1. V enem od nakupovalnih središč v Mariboru je varnostnik opazil domačina, 36-letnega moškega in dve leti mlajšo žensko, pri kraji dveh suhih salam v skupni vrednosti 22 evrov ter ju pred prodajalno ustavil. A sta se tatova uprla, moški pa je varnostniku s pestjo nakazal, da ga bo udaril. V spor so se vmešali še policisti, ki so osumljenca prijeli in pridržali, še preden jima je uspelo uresničiti izrečene grožnje. Sledi jima kazenska ovadba zaradi roparske tatvine.