Top flop tedna

Pijanček policijo pričakal gol

ss
7. 11. 2016, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

STA

10. Na mejnem prehodu Obrežje so policisti iz prometa izločili turškega voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki je v Slovenijo nameraval vstopiti pijan kot čep. Alkotest je moškemu nameril kar 1,20 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Pijani Turek se je treznil na policijski postaji, sledi mu obdolžilni predlog.

9. V Postojni je nekdo vlomil v klet stanovanjske hiše. Lastniki pogrešajo več ribjih konzerv, vložene zelenjave, suhih klobas, steklenic olivnega olja, kisa, alkohola in mleka.

8. Pomurski policisti so v Lendavi obravnavali poškodovanje bankomata.

7. Primorski policisti so na mejnem prehodu Starod pod drobnogled vzeli bosanskega tovornjakarja in ugotovili, da je zadnja tablica na vozilu popoln ponaredek. Tablico so zasegli, voznika pa kazensko ovadili.

Izolski policisti so kazensko ovadili domačina, ki je v trgovini ukradel dve steklenici žganice. 

6. Goriški policisti so obravnavali požig lovske preže na območju Vrtojbe. Neznani storilec je lovcem s podvigom povzročil za okrog 2000 evrov gmotne škode. Ker so odgovorni podali predlog za pregon, bodo policisti glede na ugotovljena dejstva podali ovadbo zaradi poškodovanja tuje stvari.

5. Grosupeljski policisti so med redno kontrolo prometa vozniku golfa zasegli slabih 28 kilogramov strešnic, divjega gobarja in njegova sopotnika pa prijavili ustreznemu inšpektoratu. Kot najbrž ni prav splošno znano, uredba o varstvu samoniklih gliv določa, da lahko posameznik v enem dnevu nabere največ dva kilograma gob.

4. Na Oljčni poti v Kopru je neznani storilec vlomil v osebno vozilo in iz notranjosti ukradel volan, vreden 2000 evrov. Iz sosednjega avtomobila pa je najbrž taisti storilec ukradel znak BMW in anteno ter lastniku povzročil za 150 evrov škode.

3. Izolski policisti so kazensko ovadili domačina, ki je v trgovini ukradel dve steklenici žganice. Trgovka je sicer videla, da nima namena plačati, a se je prestrašila in umaknila. Junaka so policisti kmalu izsledili in mu zaplenili žganje, sam pa je prostovoljno izročil še za vzorec marihuane, za kar mu sledi plačilni nalog.

Ker ukazov, naj se pomiri in obleče, pijani nagec ni upošteval, so ga policisti olisičili in pridržali.

2. Mariborski policisti iščejo neznanca, ki je v noči na 1. november s parkirnega prostora v Razvanju ukradel avtobus znamke Mercedes in se z njim nekoliko popeljal po Streliški cesti, nakar je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v prometno signalizacijo. V nesreči je nastalo za okrog 15.000 evrov škode.

1. Iz lokala v Majcnih pri Sežani so policistom naznanili, da imajo vinjenega gosta, ki se noče odstraniti iz lokala, ki ga zapirajo. Patrulja je kajpak odhitela na kraj, kjer jo je pričakal 30-letnik iz Ilirske Bistrice – popolnoma gol. Modre angele je za nameček začel zmerjati in s kretnjami nakazovati, da jih bo napadel. Ker ukazov, naj se pomiri in obleče, pijani nagec ni upošteval, so ga policisti olisičili. Pri tem se je junak aktivno upiral in dobil več odrgnin, lažje pa sta bila v intervenciji poškodovana tudi policista. Tridesetletnik je s kršitvami nadaljeval tudi v pridržanju. Za podvig mu sledi plačilni nalog.