Zavod za zdravstveno zavarovanje

Objavili so razpis za novega generalnega direktorja

S.R.\STA
23. 9. 2016, 10.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Upravni odbor Zavoda za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) je danes objavil javni razpis za generalnega direktorja zavoda, ki ga od 15. septembra kot vršilec dolžnosti vodi Marjan Sušelj.

Arhiv Svet24
Zavod od 15. septembra kot v. d. vodi Sušelj, ki je na tem mestu nasledil dolgoletnega prvega moža ZZZS Sama Fakina.

K imenovanju novega generalnega direktorja, ki bo nasledil dosedanjega vršilca dolžnosti Marjana Sušlja, mora dati soglasje tudi državni zbor, kandidati pa se lahko prijavijo do 24. oktobra.

Prijave morajo kandidati predložiti v roku 30 dni, torej do 24. oktobra do 12. ure.

Med pogoji, ki jih morajo izpolnjevati kandidati, so izobrazba, pridobljena po študijskih programih izobrazbe druge stopnje, ter najmanj pet let delovnih izkušenj, ki dokazujejo, da imajo kandidati strokovne, vodstvene, organizacijske in druge poslovodne sposobnosti za opravljanje dela. Poleg tega morajo kandidati predložiti program za štiriletno mandatno obdobje v skladu z opredeljeno strategijo razvoja zdravstvenega zavarovanja.

Prijave morajo kandidati predložiti v roku 30 dni, torej do 24. oktobra do 12. ure. Izpolnjevanje pogojev in sposobnost kandidatov za opravljanje dela se bosta presojala na podlagi navedb v prijavi in pogovorov s kandidati, ki jih bo upravni odbor ZZZS opravil v novembru, piše v razpisu.

Generalnega direktorja ZZZS na predlog upravnega odbora imenuje skupščina zavoda za štiri leta. K njegovemu imenovanju pa mora dati soglasje tudi državni zbor. Kandidati bodo o izbiri obveščeni v 30 dneh po imenovanju na skupščini zavoda. Pogodba o zaposlitvi se sklene za določen čas, in to za čas trajanja mandata generalnega direktorja.