Družinska tragedija

Policija molči

Gabrijel Toplak
23. 9. 2016, 09.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Neuradne novice je za Svet24 včeraj potrdil tesen sodelavec njegovega očeta iz časov, ko je bil Fank še zaposlen v Policijski upravi Maribor.

STA
Generalni direktor slovenske policije Marjan Fank.

Včeraj je neuradno v Mariboru v javnost prišla pretresljiva novica, da je 19-letni Primož Fank, sin prvega moža slovenske policije Marjana Fanka, storil samomor. Slednje je novinarju Sveta24 potrdil Fankov tesen sodelavec iz časov, ko je Fank vodil oddelek kriminalistične policije Policijske uprave Maribor.

Policija molči

Policija se je zavila v molk, češ da zaradi varstva osebnih podatkov ne dajejo informacij. Do tragičnega dogodka naj bi prišlo v sredo popoldne. Kaj natančno se je zgodilo ali kaj je bil vzrok za Primoževo odločitev, nam nikakor ni uspelo izvedeti niti od tistih, ki so fanta poznali.

Policisti zadržani

Večina je bila zadržana, delno zaradi tragične narave dogodka, delno zaradi vplivnega položaja Marjana Fanka. »Kaj? Čigav sin je ta fant? Ne verjamem, da ti bo kdorkoli upal kaj reči,« nam je v telefonskem pogovoru dejal nekdanji mariborski policist.

O Primožu so precej govorili po januarskem incidentu. Vzroki za tragično dejanje niso znani.

Primoža Fanka je, spomnimo, slovenska javnost spoznala januarja letos, ko se je glasno govorilo o njegovem incidentu v mariborskem lokalu Trust. Tam naj bi razgrajal, se prepiral in pretepal, umiril pa se ni niti po prihodu policistov. Marjan Fank, generalni direktor slovenske policije, je takrat požel odobravanje javnosti, ko je dejanje svojega sina javno obsodil.