Z namenom spodbujanja javnega prevoza občina Dol pri Ljubljani svojim občanom že vrsto let omogoča nakup subvencioniranih avtobusnih vozovnic. Subvencija za dijake in študente znaša pet evrov, tako da za mesečno vozovnico do Ljubljane namesto 25 odštejejo 20 evrov.

A za prvi mesec novega šolskega leta jim te dodatne subvencije ne priznajo. "Nova prodajna aplikacija integriranega potniškega prometa trenutno ne omogoča prodaje vozovnic z dodatnimi subvencijami," so pojasnili pri avtobusnem prevozniku Arriva Dolenjska in Primorska.

Pet evrov jim bodo vrnili

Zato morajo dijaki ta mesec plačati za mesečno vozovnico polno ceno, torej 25 evrov. V mesecu oktobru bodo za mesečno vozovnico plačali le 20 evrov, izveden pa bo tudi poračun za mesec september, obljubljajo pri Arrivi.

Na občini Dol pri Ljubljani zatrjujejo, da se dodatne subvencije, ki jih mesečno izkoristi okoli 250 dijakov in študentov, v prihodnjem šolskem letu ne bodo spreminjale.

Vsi niso prišlo do vozovnice

Prodaja integriranih vozovnic za javni potniški promet se je začela v ponedeljek, zaznamovala pa jo je predvsem velika gneča na nekaterih prodajnih mestih. Na ministrstvu za infrastrukturo so se zato odločili, da bodo lahko dijaki, ki do nove vozovnice še niso prišli, do nedelje prevoz uporabljali brezplačno, a le ob predložitvi izpolnjene vloge oz. listne vozovnice za enkratno vožnjo.