Slovenija

Na Bledu praznik triatlona

pr
26. 8. 2016, 22.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V soboto, 3. septembra 2016, bo na Bledu potekal tradicionalni praznik triatlona v Sloveniji – Triglav triatlon Bled. Na eni izmed najlepših triatlonskih preizkušenj se bo pomerila vrsta tekmovalk in tekmovalcev iz več kot 20 držav.

Triatlon Bled
Organizatorji so veseli, da jih podpira lokalna skupnost.

Kot poudarja Miro Kregar, vodja prireditve, se ljubitelji plavanja, kolesarjenja in teka, ki jih tokrat pričakujejo več kot 500, na Bledu zbirajo že 14 leto zapored. »Zelo sem vesel, da imamo pri dogodku podporo lokalne skupnosti, s katero lepo sodelujemo,« je razložil Kregar.

Za točke

Tekmovalci in tekmovalke se bodo na Triglav triatlonu Bled pomerili za točke evropskega mladinskega pokala, slovenskega mladinskega pokala, pokala Alpe Adria, naslove državnih prvakov v olimpik triatlonu. Otroci tekmujejo v cici akvatlonu, rekreativci v triatlonu za vsakogar, specialisti v štafetnem triatlonu za podjetja in združenja, najmlajši v tekmi poganjalčkov.

Prireditev pa bo popestrena tudi z vrsto drugih dejavnosti, zanimivim in zabavnim spremljevalnim programom. Center dogajanja je Veslaški center v Mali zaki, na okoliških cestah pa tekmovalci kolesarijo in tečejo. Triatlon za vsakogar je dolg zgolj 300 m plavanja, 13 km kolesarjenja in 3,3 km teka. Za malo bolj resne pa je izziv olimpik ( 1,5 km plavanja, 40 km kolesa in 10 km teka).